2018. november 10., szombat

haha, és ezt majd' elfelejtettem

múltkorában segítettetek ugye ötletelni gyerekkönyv témában ennél a posztnál, erre nemrég mit láttam az indexen? :) jó masszív lista... megerősíti és ki is egészíti a mi gyűjtésünket,ha valakit érdekel.

illetve a Pagony youtube csatornáján konkrétan fenn van egy csomó mese felolvasva, az originál illusztrációkkal. hát váó. helyben megismerkedhettem például a kuflikkal is:



nem helyettesíti a könyvet, persze, de tiszta haszon. (és cuki.)
különben pedig annyira fellelkesedtem ennek a mesének a teljesen egyedi szavain, hogy még az is megfordult a fejemben, (gondosan választott) gyerekkönyvet ajándékozok a felnőtteknek, természetesen megideologizálva, pölö a bennünk élő gyermek fontosságát hangsúlyozva, vagy a gyermeki felszabadultságot, varázslatot, belefeledkezést emelve ki ... (drágább mulatság, mint tervezném, egyelőre, de még nem esett ki teljesen a versenyből amúgy.)

ó, és a Kerekítő, azaz a cd-s, játékleírásos mondókáskönyv úgy tűnik, sikert aratott ott, ahova már megérkezett (2/3), de majd még később megtudakolom, használják-e ténylegesen. (nem egóból, hanem a tapasztalat érdekel.)

addig is nézzetek néha jópofa meséket, ennyi gyerekség időnként mindenkinek kijár. (vagy mi.)

2 megjegyzés:

  1. én például kinéztem karácsonyra anyukámnak a varró dani 'aki szépen butáskodik' könyvét, ami a gyerekeiről szóló történeteinek a gyűjteménye. más vadidegen gyerekeinek a cuki-vicces gyerekszájas történeteit minek olvasgatná anyukám, de közben meg mégis haláli és remélem szeretni fogja. ezek után egy mesekönyv már igazán smafu :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D hát, gondolom, annál nem is az a lényeg, h sajátról szóljon konkrétan, hanem a hangulatteremtés, azt meg ezekszerint hozza :)

      Törlés