2015. november 30., hétfő

a tervről

született egy hosszú-hosszú bejegyzés a témában, tudniillik, hogy a pasi-vonalon pörgés helyett tényleg ideje a saját életemmel foglalkoznom - de nem tetszett. átírtam vagy hatszor, mire rájöttem, hogy én ezt a kérdéskört épp most, írás közben gondolom át, és menet közben kezd leesni, hova is akarok kilyukadni.
és hogy a holnapi nap (reményeim szerint) egy újabb mérföldkő.

tavasszal nagyon mélyről kezdtem: kilépni a kék buborékból, új otthont találni, összeragasztgatni a szívemet, lediplomázni, szerezni egy megfelelő munkát, belejönni, kezdeni valamit a mindenmással...

nagyon hiányzik már az életemnek egy biztos alap, és igen, minden sokkal könnyebb nagybetűs krízisek nélkül. (az állandóan lejáró szerződések meg konkrétabb veszélyt jelentenek, mint a nagyvilág eseményei miatt lassan belém kúszó félelem.)

szeretnék már kicsit megnyugodni, hiperintenzív élmények nélkül építgetni magam tovább, bőven van így is mit csinálni. (az új munka, az új pasi, a kórház mind rendkívüli események szerintem, de ha nincs hova visszatérni "utánuk", nehéz megtalálni a helyüket az életemben.)

ha kapok itt egy határozatlan idejű szerződést (ami még korántsem borítékolható, úgyhogy kéretik a drukk), egy újabb hatalmas pipa kerül a listámra. egy újabb bizonytalansággal kevesebb lenne, egy újabb energiaigényes terület parkolópályára kerülne, volna végre mihez viszonyítani az apróságokat, evést-alvást, akármit. stabil keretet kapnának a mindennapjaim. volna mivel tervezni. jöhetne a mindenmás.

kicsit időt kérek végre.
kicsit meg akarok nyugodni.
nem kell tökéletesnek lennie, ahogy nem is az, csak kéne most oda az a pipa.

4 megjegyzés:

  1. Szia,

    Egy rendszeresen olvasott bloglistarol jutottam el Hozzad.
    Hetvegen azt mondtak nekem, hogy az elso 7 masodperc a legfontosabb. Egy Magyarorszagon teljesen uj modszert tanultam meg a hetvegen, ami "segit megnyugodni". Az utolso elotti sorodnal jott a megvilagosodas. :)
    Szeretnem gyakorolni, skypon torteno beszelgetes, ingyen termeszetesen. Szokatlan otlet, elhiszem, de az elso 7 masodperben erezni fogod irj e vagy sem.

    Koszonom,
    Ivett

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hm-hm... annyit mindenképp javasolnék, hogy a "Magyarországon teljesen új módszer" kifejezést hanyagold, mert azonnal elkezd villogni a figyelmeztető lámpa az agyamban: vigyázz, átverés, vigyázz, nem szakmai!!! és szerintem nem leszek vele egyedül.

      engem ilyenkor sokkal inkább érdekel a szakmai oldala - milyen képzés, milyen módszer, mennyire akkreditált, honnan származik, melyik elméleti megközelítésre épül...

      az ingyen gyakorlás tök jó ötlet amúgy, kíváncsi is vagyok, miről lehet szó, de ennyi alapján a 7másodpercem azt súgja: nem...

      szóval megtennéd, hogy írsz róla bővebben?

      Törlés
  2. Szia,

    Koszonom a tanacsaidat. Lehet rosszul hangzik, de ez az igazsag. :)
    Nekem nem attol lesz hiteles egy tanfolyam hogy egy nagydumas ember mogotte all aki remekul felepit egy uj kepzest sok penzert. Szamomra a tanar hitelessege szamit. Ezert akarom oszinten magamat adni. Megtapasztaltam es nekem segitett. Szeretnem minel tobb emberrel megismertetni hogy megismerjek. Azt se tagadom hogy ezzel szeretnek majd foglalkozni, ezert ajanlottam fel hogy ingyen, kolcsonosen segitsunk. En kapok egy visszajelzest Toled, ami lehet pozitiv vagy negativ. Te pedig egy uj tapasztaltot es eldontod segitett vagy sem.
    A modszer arrol szol, hogy egy kiindulo kepet mondok neked es a kep altal benned felmerulo erzelmekrol beszelgetve tovabbforgatod a kezdeti kepet. Kozosen letrehozunk egy filmet, amit Te erzelmileg atelsz es a kiindulo nehez/szomoru/fajdalmas problemakat atelve, atbeszelve pozitivva erzesuve forgatjuk le.
    Egy mondatban a celt ugy tudnam megfogalmazni, mintha legordulnenek nehez kovek a valladrol.

    Egyebkent azzal sincs problema ha a valaszod nem, lehet nincs "dolgunk egymassal", csak egy levelvaltas.

    Szep napot kivanok,
    Ivett :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. fú, azt hiszem, nekem ez most pont nem aktuális, de hajrá-hajrá! :)

      neked is szép napot/estét!

      Törlés