2019. január 10., csütörtök

körömlakk, saláta, satöbbi...

első munkanap utáni első programom: drogériákban szagolgatás. ez ilyen gyengepillanatos perverzió, asszem, hogy alvás helyett...
mostanában, én nem tudom, mi van, de beleválasztok nagyon: rendre tovább kell passzolnom a dolgokat, mert nem bírom el az illatukat. komolyan.
az hagyján, hogy krémekkel, de tusfürdőkkel is sorra járok így... hiába szagolom meg a boltban, a flakonon kívül tök másképp hatnak. régen ilyen nekem nem volt, akkor mindig magabiztosan ki tudtam választani azt az 1-3 kedvencet, amit utána a forgalomból való kivonásukig használtam. de mostanában...

ami maradt, az az olivás Palmolive, a habfürdőjéből indult a szerelem (tusfürdőnek vette a pasi anno a kínaiban, mert sose olvasott el semmitse...), de a tusfürdője is ugyanúgy awww,
meg a sötétkék Nivea az illata miatt (és mert az elmúlt évtizedben kb csak Niveával fürödtem amúgy, ó, a sárgabarackos, a csillaggyümölcsös, a magnóliás, ... szóval muszáj voltam találni egyet),
csak azt nem értem, miért kell gyöngyházfényűnek lennie. (miért?!) és nem jó az állaga valahogy, túl sikamlós, blöe... (és ezt összekötöm a gyöngyházfénnyel fejben...)
arra jutottam, hogy a krémállagúakat szeretem, a Dove már undi kenőcsösen sok, az olajmániától a hideg ráz, a géles meg olyan... nemtom, túl nyári, csúszós, nempraktikus...
(kivéve a Fa kókuszosát, az nagyon tetszett... de télre valahogy nem kívánnám.)

ezt így valahogy nem érzem elégnek, se elégjónak, szóval keresgélek.
(ilyesmikben nem szeretem a kísérletezgetést, az jön be, ha megvannak a bevált kis alapdolgaim, megbízhatóan. és most hiányzik a komfortérzetemhez a megfelelő repertoár.)

na, és eddig jajjdenagyonnem és egyáltalánmitgondoltam két Palmolive (a másodikból az újabb verzió persze) és egy Fa. (valami édesebbre, nehezebbre vágynék, úgy tűnik, csak aztán otthon élesben hirtelen már sok lesz...)
a flakonban hívogatóak voltak, a fürdőben fojtogatóak.
(így nem lesz soha vaníliás próbálkozásom pölö, hát az mégdurvább lehet.)

tegnap végül, miután mindenhol mindent kétszer végigszagoltam, nem tudom, mi ütött belém, de kockáztattam egy Baleát. és este jól szuperált (csak ne szárítson, eddig mindig emiatt kerültem, az van a fejemben, hogy ezek az olcsóságok semmitérőek), élesben is nagyon, nagyon-nagyon tetszik az illata (vééégre valami), állaga is oké,
ezen felbátorodva pedig most azt mondom, nézelődöm még a sajátmárkások között. hátha.
(drágát meg amúgy nem vennék, mertminek... nem adna hozzá annyit, szerintem.)

drukkoljatok légyszi! (meg ajánljatok! vagy legalább áruljátok el, ti hogy vagytok ezzel...)
nem akarok több tusit venni a családomnak meg a pasinak úgy, hogy magamnak szántam...


no és a másik, az a kézkrémgate. hát, halljátok... kell valami jól hidratáló, gyorsan beszívódó, nemnagyonszagos, asszem... (tudtok?)
első próbálkozásként az Isana ureása máris imádat, csak valahogy kevés, kéne valami melóban sokszor felkenhető, mert ezerszer mosok/fertőtlenítek kezet, és nem erre találták ki, ezt meg megtartani ilyen védőréteget képező, otthoni-elindulós kencének. (most így érzem, aztán lehet, arra se jó, még nem derült ki, de sajnálnám nagyon...) (vagy full jó amúgy, csak én vagyok most nagyon dehidratálódva-szétesve. reggel konkrétan úgy néztem ki, mint egy ötvenes 12 gyerekes szegényasszony, illetve megvilágosodtam, milyen, amikor fakó pergamenhez hasonlítják az arcbőrt. és azt a krémet kellett felkennem, amit már majdnem kidobtam, hogy túl zsíros, jajj.)

bepróbálkoztam egy mini Balea kamillással, mert valaki nagyon dícsérte nekem, gondosan megszagolgattam, aztán otthon, a kezemre kenve mégis kiderült, hogy orrfacsaró-elviselhetetlen számomra. (nemértem... de a drogériában csak nem kenhetem ki próbából... bár már értem azokat, akik megteszik.)

illetve tuti nem próbálkozom a Balea ureásával, mert az ureás lábkrémüket konkrétan a lakásból is ki kellett tiltanom, annyira megdöbbentően kiborító szaga van az én orromnak, és nehogy rokon legyen. (ott még abszolút óvatlan voltam, csak a tubus semleges műanyagszagát éreztem, de azt hittem, a krém olyan... valahogy passzolt a fejemben hozzá... és bizony már csak az utcán szembesültem az émelyítő, erőszakos, szemkicsípő, tüsszögtető és maradandó mű-cukorkaszaggal, vagy mi az... jesszus, életemben nem vártam úgy semminél, hogy hazaérjek és lemoshassam...)
(mások pedig szeretik, amit nem tudok hova tenni.)

szóval: tuti kézkrémtippeket is ide várok!

13 megjegyzés:

  1. Nekem is borzalmasan száraz a kezem, véresre szokott száradni. Vagy a Baleanak, vagy az Isananak van olivas kezkremje, azt is nagyon szerettem, nem érzem úgy, hogy kevesebbet tudna a drágább társainal. Amit most meg nagyon szeretek, a Dove Nourishing Secrets avokados kezkremje. Gyorsan szárad, jól hidratál, és nekem az illata is tetszik. Illetve lehetséges, hogy megerne elmenni borgyogyaszhoz. Ott felirtak nekem egy gyógyszertárban kikeveros kezkremet (neve így nincs, az összetevőkre nem emlékszem), fillerekbe került, és nagyon király.

    VálaszTörlés
  2. Neutrogena. Tudom h nagyon draga, de van egy quick absorb tipus, amibol nagyon keves kell es egyaltalan nem zsiros. Nekem mindig az volt a bajom, h bekentem a kezem es ha a tenyeremrenis kentem, nemcsak a kezfejemre, sosem szivodott be es undira izzadt a tenyerem kb minden mastol. Na ettol nem.

    VálaszTörlés
  3. Van a Nivea~nak és a Balea~nak is tusfürdő Habja... Na azt jószívvel ajánlom, mivel a Nivea drágább, ezért én a Baleából nagyjából az összes illatot megveszem, és éppen milyen kedvem van, azzal az illattal fürdök, az extra kényes bőröm is és én is szeretjük!

    VálaszTörlés
  4. Neutrogena kézkrém +1, illetve én tavaly vadásztam a rossmannban ilyet:
    https://kremmania.hu/kremek/herbaria-kezapolo-balzsam

    Hát ez kurva jó volt, és nem drágább, mint a baleák, idén is ezt vettem volna, csak kaptam egy neutrogénát ajándékba és az csodás tényleg, így azt használom most.

    VálaszTörlés
  5. Hátha segít: https://divany.hu/lajfhekk/2019/01/04/legjobb-kezkrem-teszt/
    A Neutrogene tényleg nagyon jó, a testápolói is, ha nagyon nagy a baj, érdemes rá áldozni. Amúgy meg annyira egyéni ez az egész, nekem a Níveát nem szereti a bőröm, a szemlemosótól konkrétan allergiám lett, más meg imádja.

    VálaszTörlés
  6. +1 a neutrogenának, testápoló és kézkrém is!

    VálaszTörlés
  7. +1 Neutrogena,
    én imádom a babaillatot, és ami nekik jó, az biztos, hogy egy felnőttnek is, szóval Bübchenből bármi,
    dm-ből EOS kézkrém... awww... <3

    VálaszTörlés
  8. balea és isana tusfürdők simán jók szerintem, bár én nem vagyok érzékeny bőrű, csak szag után megyek :) kézkrémet nem használok, de ha ennyire beválik akkor kipróbálok egy neutrogenát én is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ja és a tusfikból én olyat is szoktam, ami radírozós és napi használatra van, az csúcs

      Törlés
  9. a müllerben vannak mini kiszerelésben neutrogena-k, többféle. Nem vészes az ára, így többet is ki tudsz próbálni

    VálaszTörlés
  10. Sanatopic. Nem olcso, de jo, patikaban lehet hozzajutni. Se szaga, se illata, nem ragad, nem zsiros, de a foszlo boromre is jo.

    VálaszTörlés
  11. micsoda Neutrogena-fölény, csak pislogtam! (ugyanitt: ac :DDD)

    igen, a kis kiszerelést pont én is megtaláltam a M.ben halál véletlenül, nagyon fontos infó szerintem, köszi! meg a tippeket is nagyonköszi

    szemezgetek :)

    VálaszTörlés
  12. Olvasva Téged mewgkívántam a kék Níveát, ezért el is rohantam a dm-be, köszi :-) Amúgy tényleg klasszak a habtusfürdők, és az összes testápoló mousse is :-)
    Buzgón végigpróbáltam az összeset, a testápolókból a zöldteás nyert, nyomában halad az epres...

    VálaszTörlés