2018. október 29., hétfő

ezt még fel kell dolgozzam

tegnap kereszteltünk, a mise után egy laza 30 fős ebéddel. (nem kerekítek, a már csakateste nagyanyámmal együtt lenne 31, de neki már csak a teste, az is a szobában hagyva. na jó, mondjuk a két kisbabát is belevettem, de hát végülis már ők is... értitek.)

nagyon jól sikerült, a régi, szomszéd falubeli ittnőttemfel templomban egy kedves, családias hangulatú szertartás, majd ettünk-ittunk végtelenítve, volt durvapálinka, fácánleves, bográcsos dámszarvaspörkölt, sültestálak hatféle körettel, torták, sütemények, traccsparti, elsétáltunk a korban lévő fiúkkal játszótérre is, összedajkáltuk a kisebbeket, szóval... volt minden.

az egyetlen, ami mehh, hogy mindenkitől megkaptam, kéretlenül és váratlanul, külön-külön, hogy "dejólállakezedben" meg "ésnekedmikorleszmár" meg "mostmárugyeteleszelakövetkező".
még egy "nagyonkorbanvagymár" és egy "kinefussazidőből" is képes volt elhangzani, egyemaszivüket.

és, őszintén: rettenetesen fájt mindegyik, így, halmozottan halmozódva.
(mert nem azért nincs, mert ne akarnék, mint tudjuk - a szerk.)


#errenemszámítottam

8 megjegyzés:

  1. jaj. <3 nagyon nehéz, de próbáld, amennyire lehet, ignorálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi <3
      igyekszem én helyretenni, csak tényleg, tényleg nagyon váratlanul ért... eddig ilyen még nem volt így.
      én csak nagy naivan meg akartam rázogatni az unokaöcséim fenekét...

      (meg azért ez mekkora bunkóság már valahol... kifutok az időből... hahh. legalább a pasinak mondanák... vagy ilyenkor azt várják, hogy azt mondjam, jahh, tényleg, bocs, drágám, szakítanunk kell, hogy még gyorsan kereshessek olyat, akinek tegnapra szülhetek, és nem érdekesek a körülmények?)

      Törlés
    2. Ha megnyugtat, hha lenne gyerek, akkor az ultimate kerdes a “mikor jon a teso” lenne. Ez vmi olyan vonat, amin nincsen fek. Otthon mindenki jogosult okosakat kerdezni olyan temakban, amihez semmi kozuk...

      Törlés
    3. nem nyugtat meg sajnos :D
      na jó, egy kicsit

      Törlés
    4. ugyan kérlek, hazajöttünk a kórházból a gyerekkel, másnap jöttek anyósék látogatóba és már akkor megkérdezte após, hogy és akkor második gyerek mikor lesz :D halál komolyan...

      Törlés
    5. öhm... azok után?? atyaég!

      Törlés
  2. szerintem mondd egyenesen legközelebb az arcukba, hogy ez neked egy nem-jól-eső kérdés, és kérd meg őket, hogy lécci beszéljetek másról... (ha van más témájuk.... pl. mondjuk a saját életük... pfff)
    és ezt az őszinte visszaszólást alkalmazva, valamint M. Gray vonatára felülve a saját sokszorosan előforduló nekem címzett dialóg:
    - Mikor jön a második?
    - Nem szeretnénk másodikat.
    - Miért nem? (????????????)
    (magamban: mifaszközödvanehhezbzg....)
    szóval az emberek hülyék és tapintatlanok :/

    VálaszTörlés