2018. február 20., kedd

ugyanaz

bénultsàg.
a porral oltó hazaért. cuki. a pasi is cuki.
még mindig nem kezdtem el főzni, a reggeli kvmnál tartok.

emlékeztetem magam félpercenként, hogy ma már pakoltam, mosogattam, szőrtelenítettem, hajat mostam, agyaltam, mit főzzek, szexeltem, megetettem a pasit, kerestem recepteket, intéztem a vízórást, intéztem a pasit, aki hazaszaladt a vízóra miatt, bevásároltam, oda-vissza sétáltam a hóesésben...

persze elfelejtettem tésztát venni. 
mindjárt megyek fodrászhoz, előtte meg akartam főzni... hát...

rizskoch meg hamisgulyásleves. meg krumplistészta. (az holnapra lenne, a melóba.) meg smoothie, minden napra. 
meg elfeledkeztem róla, de kellett volna valami aszaltfügés süti, mert ilyen félaszalt izém van, ami romlandó, és már múlt héten kibontottam, de magában nem ízlett... 
eredetileg édesburgonya levest akartam. az nem lesz. pedig kíváncsi vagyok, még sose nem is kóstoltam... mézes-gyömbéres, az ilyesmi most a gyengém.

a pasi azt mondja, neki mindegy. neki az se baj, ha nem főzök, elvan tojással.

én nem vagyok el.
bent a melóban pláne nem.

meg leginkább az van, hogy erőltetem ezt a főzés dolgot, különben sose tanulok meg. (és az nem fér bele az ideàlis énképembe.)

de tuti nem marad így, mert rengeteg időt elpacsmagolok vele, átgondolatlanul, rástresszelve... hatezer kört mentem a lidliben most is, mire rájöttem, egyáltalán mit is fogok főzni. (otthon már kitaláltam, volt listám, nade mire odaértem, beugrott, hogy az úgy miért nem jó, és akkor már teljesen át kellett variálni.)

ja, amúgy rühellem azt a boltot... az időszaki nonfood kínálat és a zöldség-gyümölcs zseniális, de csomó alap dolog meg nincsen, vagy csak valami bénaság van belőle.
(rendes 10dekás vaj, oldalas, fűszerek, normális papírzsepi, ..., ...)

szóval hiába néz ki szupermarketnek, a naaagy, hodályszerű épületével meg bevásárlókocsijaival,

((amit én aztán nem vagyok hajlandó tologatni, mi az, hogy nincs kosár?!, egy kocsi böhöm, rosszul irányítható, és honnan legyen nálam mindig apró?!, és kisfa.zom, nyugodtan megcs.zhetik a kocsijukat, megyek a kis otthoni szatyrommal, pakolok abba))

valójában egy álruhás kisbolt.

nem tudok rá màst mondani, szerintem annyira gagyi a kínálat, nagyjából ugyanannyi eséllyel találok normális alapdolgokat mindkettőben.

na, találjátok ki, mi az egyetlen, ami a közelünkben lesz...

(én ahhoz vagyok szokva, hogy kilépek az ajtón, és 10 percen belül 6 kisebb-nagyobb spár elérhető. meg pékség. meg zöldséges. meg aldi. kicsit nehezen veszi be a gyomrom ezt a változást...)

oké, lehetne rosszabb.
de ha itt fogok élni, full át kell variálnom a bevásárlási szokásaimat... nem lesz több spontán nagybevásárlás, meg elsétálok a boltba, azt hiszem,
mert nagyon nem hatékony.
nagyon más lesz, mint nálam.

(ez is.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése