2016. április 30., szombat

mássalfoglalkozási (kérdezek)

szóval a más, az most is én vagyok, surprise, surprise. csak kicsit más kontextusban. tudniillik a hol is hagytam abba a kríziselés előtt.

kiindulási pont: 29 évesen lófaszka az életem, és ezt a tényt újra le kellett gyömöszölni a torkomon.

kérdés: milyen életet is akarok csinálni magamnak?

a jó kérdés: hogyan kezdjek bele az olyan élet csinálásába?

jó, hogy őszinte legyek, nem igazi belekezdés, mert ugye dolgozgatok én ezen egy ideje... és még eredménye is van, ugyan mások furán néznek rám, ha példákat mondok, de mégis, mégis van. (kéne egy pszichológus, aki értékel, és buksisimit ad a lelkemnek a "rendszeresen mosok és ma reggeliztem kvzás előtt" szintű megnyilvánulásaimnál is. meg tudja, hogy pl lediplomázni ellenszélben, ex_semmiség mellett mekkora siker, és emlékeztet, ha elfelejteném.) csak jó lenne sokkal gyorsabban, sokkal hatékonyabban haladni, mert mégis csak öreg vagyok nyomaszt az idő múlása.

szóval a módosított jó kérdés: hogyan érdemes a következő lépéseket megtenni?

kedves olvasóim:
szerintetek ezt úgy kell, hogy akkor nekiugrok egynek, és abba tolom minden enerdzsimet, vagy kezdettől egyszerre futtatom őket piciny tyúklépésekben?


olyanokra kell gondolni, hogy:


  • el is járni végre edzeni, nem csak megvenni a bérletet aztán sírni/sétálni/koplalni/inni helyette.
  • lecibálni az angolcuccokat a polcról és üldögélni velük hatékonyan.
  • emberek közé menni, rendszeresen.
  • letenni a cigit. (mondjuk ez abszolúte 3 napig minden más kilőve projekt.)
  • ellenni otthon egyedül, akkor is, ha egyfolytában mennék.
  • menni csak úgy, egyedül is.
  • végigjárni az orvosokat/kozmetikust/nemszeretem hivatalos intéznivalókat.
  • nem engedni, hogy munkaidőben lezárjon az agyam és semmire se legyen hajlandó koncentrálni. - mondjuk gyakorolni a tudatos jelenlétet? (mindfullness, nagyon klassz dolog és most divatba is kezd jönni - csak nehezen megy.)
  • foglalkozni a kis betegségemmel. (képződni, szakemberhez és/vagy csopiba menni.) - note to myself: úgy, hogy ne essek szét tőle!!!
  • haladni a gépemmel (szanálós, rendezős projekt, vagy egy hét non-stop munka lenne, de mindig netezek helyette végül).
  • spórolni. (tudjátok, tudatos költség-vezetés.)
  • mérleget venni és nagyon komolyan beleállni a táplálkozás projektbe. (nem clean eating, csak eating, haha. ugyanitt: tutira fogytam. megint. sajnos a kv meg a cigi nem tartalmaz elég kalóriát.)
  • minden nap zenét hallgatni (ehhez mondjuk letölteni kéne leginkább, vagy elolvasni, mi is az a spotify.)
  • elérni azt a működési szintet, ahol nem a nekirugaszkodom, pörgetem, kimerülök, napokig zombulok a nullán örök körforgása van, hanem.

szóval szóval. lehet, hogy felnőtt emberek ilyenekkel így már nem foglalkoznak, de én azért reménykedem, hogy tudtok okosakat írni - életmódot csak váltott már valaki, 
biztos van elképzelésetek, 
biztos tudtok építő jelleggel hozzászólni,

az nekem már jó lesz.

(kivéve, ha azzal jöttök, hogy csak csinálni kell/ne szórakozz már, ez mind megy magától is/jézusom, de száni. ezeket légyszi ne. mert ezek itt nekem nem akarnak menni, de szükségem van az összesre, hogy utána továbbléphessek, hogy boldogabb lehessek, hogy ne vegetálással töltsem a hátralévőt. vagy hogy legyen még hátralévő - hangulata válogatja.)

lesz majd találkozási projekt is, mert oké, hogy meguntam a nagy kiborulást, de attól még nagyon klassz mindenféle szimpi emberekkel bandázni... 
ez a kérdés meg már volt, csak nem ilyen formában, úgy tűnhet, hogy egy éve ezen pörgök (pedig valójában több éve), de nem érdekel, egyszer csak sikerül már, végülis a diploma is meglett, ex_semmiségtől is elköltöztem,
lassú vagyok, víz, meg partot mos.

#boldognádjavidámnádja
#folytatási


UPDATE: tudom, így is maratoni, de fontos infó. anno írtam, hogy a kis dolgokkal foglalkozom, csak munka, pasi, meg időben alvás, legyen mit enni, legyen rend, stb... na és most azt mondom, abszolút megérte, mert ez az alapszint egész más, mint előtte volt, sokkal flottabbul mennek az említettek, wow, szóval nagyon-nagyon jó látni, hogy van értelme.
van értelme, volt értelme, istenem, milyen jó leírni. (sok-sok szmájli.)

5 megjegyzés:

  1. Nagyon sok mindent írtál, amiket tényleg jó lenne mind csinálni, de lehet ha hirtelen ugrasz nekik, akkor sok lesz és kudarc élményt adó lesz.
    Lehet képeznék csoportokat, h mit milyen rendszerességgel kell. Enni pl naponta, sportolni heti 2-3x, spórolni havonta, dokihoz menni reméljük ritkábban. Ebből sztem adódik az is hha nem eszel, akkor 2 nap alatt szarul leszel, ha nem mész sportolni, kidobtad a bérlet árát (amit ezen az alapon megspórolhattál volna, etc.).
    Sztem olyan célokat tűzz ki, amik teljesíthetőek és fenntarthatóak. Egy idő után a felsorolt dolgokból szokás lesz, és akkor sokkal könnyebben megy majd minden! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szóval trükközgetni kell... hm-hm, jó lesz :)

      Törlés
    2. Nem is a trukkozes. Minden elcsal dolgokat, mindenki 'log', mindenki felrekajal es pakolgatja neha arrebb a dolgokat. Ez egy szintig oke. Csak kell emellett egy tudatossag meg egy hatar h magad miatt tudd, h eddig es ne tovabb.

      Törlés
  2. Szia nádja, olvaslak egy ideje, de ez lesz az elso hozzaszolasom itt.

    Nekem tavaly volt egy komoly krizisem, ami utan kemeny volt talpraállni.
    es is a lassu viz partot mos tipus vagyok.
    es nekem az aprankenti valtoztatasok jottek be.
    zenehallgatas reggel, mas munkaritmus kialakitasa.
    a brittudosok szerint 21 nap kell hogy egy uj dolog szokassa valjon...nem tudom így van e.
    mindamellett hogy nyilvan konnyu a regi mechanizmusokba visszacsuszni, igy probaltam nagyon koncentralni megis amit
    ebben az idoszakban igazabol megtanultam, hogy legyek megengedo es elnezo magammal...mert lassuk be a vilag nem az.
    es vannak csodak: en aki azt mondtam, hogy soha nem kelnek fel egy masodperccel sem korabban mint muszaj, a heti 3 edzesembol egyre reggel 7-re jartam. magic. barmi lehet.
    Drukkolok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi, h ezt megosztottad velem, meg a drukkolást :)

      szóval van remény :)

      Törlés