2016. április 29., péntek

az vonzódások

eszembe jutott, M.Gray  nyomán, hogy igenis vannak olyan jelentéktelennek tűnő részletek (is), amik, hát nem azok.
például az ízlésvilág, a szépérzék hasonlósága.

hogy igenis, öltözzön úgy kb, ahogy nekem tetszik - megnézem a cipő(i)det, megmondom, ki vagy. (talán pilla említette, hogy legyen tornacipős...) ez pl sarkítás, mégis nagyon árulkodó tud lenni.

kell, hogy a pasi szeressen filmeket nézni, és legyen jó nagy közös metszet a szerintünk jó filmekben. hogy zenékben is jussunk dűlőre.
kell, hogy köbö ugyanazok a helyek (beülősök, szállások, stb) tetsszenek neki, ugyanazt a hangulatot keresse, értékelje, érezze.
hogy egybevágjon a humorunk.
hogy hasonló szín- és formavilágú, stílusú tárgyi környezetet tartson otthonosnak. (ezt nem tudom, formálható-e, de nekem nagyon fontos, hogy ne érezzem magam környezet-idegennek.)
hogy nagyjából hasonló tevékenységek töltsék fel - pl szeressen sétálni, értékelje a zöldet, a kirándulást, a vízpartokat, a szabadban üldögélést, egy-egy szerintem csodás épületet, a bámészkodást, a bringázást, számomra vállalható mértékben. (ne akarjon tanyára költözni, gazdálkodni, nagy sziklás hegyet mászatni velem, folyton fenyőerdőben csatangolni, se síelni vinni például, vagy ejtőernyőzni, és semmi bungee jumping, se opera, se napokig tartó gamerkedés vagy cosplay. de nyilván lehetnek saját külön hobbik, csak hogy értitek.)
kell, hogy nagyjából hasonló embereket kedveljen.
hogy ne legyen pszichológia-ellenes, se ezo, se full vallásos, se túl valamilyen életmód-párti, vega, vegán, gyorskaja/zacskósleves-függő, stb.
kell, hogy tudjon főzni valamennyire. (tudom, ez nem fair, mert én rohadt béna vagyok a konyhában, de majd belejövök én is... na jó, legalább legyen nyitott rá.)
hogy legyen önellátó, tudja, hogy működik egy mosógép, ne derogáljon neki mosogatni, takarítani, stb.
kell, hogy legyen műszaki érzéke. (mert nekem nincs és mert az szexi.)
hogy tudjon vezetni, jól.
hogy ne legyen vékonyka, sovány, totál szálkás, mert számomra az semennyire sem vonzó sajnos. (se a túl magas/kövér/kigyúrt, se alacsonyabb, szóval kb legyen hozzám való...)
hogy legyen kémia. (ez mondjuk alapkövetelmény, asszem... olyan nincs, hogy vele vagyok, pedig nem vonzódom hozzá, mert annak sírás a vége. meg az első adandó alkalommal lerugdosnám magamról, ha nem koncentrálok eléggé, ofkórsz.)


szóval ezek csak ad hoc példák, ez ebben a pasiban mind megvolt, és igenis, nagy a világ, mutasson újat, sose nem volt még ilyen listám, eddig mindig mentem a puncim után, csak most először elgondolkodtam picit,
és hát ezek eléggé fontosnak tűntek így hirtelen. nekem.

(ja, és lehet, hogy nem ezzel talaltam fel a spanyolviaszt, de gondolom egyértelmű, hogy eddigi majd' harminc évem alatt láttam ebből a kombóból... hát, őszintén, kettőt, kábé, vagyis számomra nem olyan evidens, hogy rakatszám szaladgálna hasonló tipus a világban csak úgy. és ennél ugye több minden kéne, ha volna. ez csak egy szelet.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése