2024. június 9., vasárnap

apróság

volt ugye tervben, hogy majd én jól eljárok társasjáték klubokba, amikor majd ...


aha.

hát, már nem olyan biztos.

voltunk társasjátékok éjszakáján, egy kicsike helyen ráadásul (volt kb 6 asztal?), és negyed óra után már nagyon bennem volt a sikíthatnék, attól, hogy mindenki beszélt és egyszerre.*


fú, tudjátok (tudjátok?), amikor túl sok, és tényleg szószerint legszívesebben sikítanátok, annyira.

persze önszabályozás, disztingválás, szóval nem csináljátok, se nem toporzékoltok, rohantok el vagy görnyedtek le fülre tapasztott kézzel, de sokat kivesz nagyon. 

(és tényleg konkrétan késztetést érzek ezekre, azért írom le őket, nem csak érzékeltetek.)

(tipikusan ilyen még nekem, amikor [egy nagy aluljáróban] hömpölyög a tömeg, különösen, ha szembe... szinte rosszul vagyok... bár ott van, hogy a szemem is szeretném betakarni, haha.)


(annyira amúgy nem haha, mert tényleg rosszak ezek, ha meg is szoktam.)


*most elgondolkodtam, mert vendéglátóipari egységekben meg meglepően jól vagyok, és hogy most ez hogy is van... esetleg a fáradtság? a hang eloszlása a térben? fú, szerintem amúgy lehet ám, hogy főleg a zene, ami meghatározza... ahol van egy domináns, hangzavart "felülíró" zene, ami "visz", szerintem ott nem, vagy hát jóval kevésbé... 

(a vizualitásra nincs megoldásom, az simán csak sz.r ...)

2 megjegyzés:

  1. hú, ez egy kicsit nekem is van. mármint nem érzek konkrét késztetést összekuporodni, de menekülhetnékem abszolút van az ilyen "túl hangos, túl sok" helyekről - amit sokszor eleve elkerrüléssel oldok meg. a szemben hömpölygő tömegben pedig ki szoktam magam elé tenni diszkréten a kezemet (és nem csak akkor, amikor terhes vagyok), nem bántóan látványos, de létező, automatikus, védekező mozdulat.
    (engem ez a tulajdonság, vagy bárminek is nevezzem, nem zavar magamban, nem származik belőle hátrányom, szóval nem összehasonlításként írtam le, csak hogy tudd, átérzem. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi, h ezt leírtad, jó tudni, h nem vok ufó ezekkel...
      (és ezt márakkor gondoltam, csak vmiért nem írtam le)

      (én is egész jól elvagyok ezekkel amúgy, csak most gyűjtöm az új nézőpontból a sajátosságaimat, és adja magát, h észrevegyem, h ez akár lehet vmi... )

      nádja

      Törlés