2022. január 4., kedd

help - bírósági ügyintézés

a pasi elkezdte végre felnyomogatni gyerekanyját a bíróságnak... és megjöttek az első reakciók. leírás, hogyan adjon be hiánypótlás címén rendesen mindent.

nade:

hogyan kell bizonyítékokat beadni arról, hogy nem adta oda időben a gyereket és nem óhajtja pótolni, stb?

azt írják, az sms-eket, fényképeket (miről?!), e-maileket (nem ad meg a nő olyat, amit olvas), a bizonyítási indítványait csatolja ...

nade ez mit jelent?

leírni, mi volt, hogy volt, kb miket mondott, ki hallotta még, és... ennyi? sms-t screenshotolva kinyomtatni? az bizonyítja-e, hogy nem válaszolt rá? hisz a válasza törölhető lenne... ha ott voltam, de arrébb lettem küldve, akkor hogy bizonyítja, hogy mi hangzott el?

és mi a fene az a bizonyítási indítvány?

jajj, nehéz, és mivel az anyós átvette, és 8 nap volt rá, ami mindjárt lejár, a pasi meg marhára mást kellett csináljon, nem tudom már jogászhoz elzavarni vele... 


valaki nem tudja esetleg, hogy kéne?

34 megjegyzés:

  1. Sztem sms screenshot az mindenkepp jo, hha gyanus, hogy torolve lett, akkor a szolgaltatotol ki lehet kerni historyt (erre nem akarok hulyeseget irni, hogy hogyan, de tutira van hivatalos modja).
    Email szinten, leirni; hogy nem adott meg ertelmes cimet, hha a pasid irt neki relevans temaban es nem kapott valaszt, kinyomtatni, csatolni. Hha kamuzik, hogy nem kapta meg, nemisazacime; szolgaltato megint.
    A szemelyes talalkozok neccesek, ott vagy kellene tanu vagy sajna ott a te szavad all az ovevel szemben :/.
    Szarul hangzik, de probaljatok minel tobbet irasban kommunikalni, az az egyetlen, ami “konkret” bizonyitek. Azon felul meg sajni jonnek a meghallgatasok, beleertve a gyereket is. Drukkolok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. máshogy nem lehet smst csatolni, csak screenshotokat nyomtatgatni, igaz? a pasi halál kiborult ezen... mert ő papír alapon akarja beadni mindenképp.

      Törlés
    2. Hat, maskulonben nem nagyon latszik rajta, hogy ki irt kinek. Mert egy email mas, annak a fejleceben benne van a felado, cimzett, timestamp…

      Törlés
    3. csak reméltem, h csak nem vok elég techguru, és van vmi trükk rá :D

      Törlés
  2. Sajnos segíteni nem tudok, pedig de szeretnék....
    Adjátok meg a saját címeteket, ne az anyósét, ha meg mégis odamegy valami hivatalos, szóljon azonnal.
    Tudom, nem kell beledumálnom, de a 8 nap jó lett volna, és ne haragudj.
    Sok sikert Nektek, ez a nő felháborító basszus. Látni fogja ezt a kislány is idővel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a 2. levél már a jó címre jött

      amúgy összeakasztottuk a bajszot a pasival, mert megint hárít, már a beadással is ezer évet várt, aztán csak a 3. alkalmat adta be tényleg most,
      és rohadtul nem szedett össze bizonyítékokat, nem készült, aztán most is húzta az uccsó pillanatig,
      úgyhogy igen, sztem is konkrétan elszabotálja,
      miközben mindez megeszi már a lelkünket

      Törlés
  3. fogadjatok ügyvédet és intézze ezeket ő, komolyan! én elektronikus ügyintézésen vagyok, de ahogy mondod: sms screenshot, emailekről ugyanez, saját nyilatkozat mindenről, tanúkat is kell majd úgyis vinni, stb stb. a nyolc napba pedig számoljátok bele azt is, hogy amíg megérkezik addig is eltelik idő...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. akkor ezt az elsőt a pasi kapásból bukta

      Törlés
    2. Lehet halasztást kérni. Vagy lehetett volna, arra hivatkozva, hogy több idő kell a bizonyítékok összegyújtésére.
      Ügyvéd kell, magatok ezt nem fogjátok tudni intézni.
      Tudom, én elfogult vagyok a másik oldalról, de szerintem ti is bénáztok, pl. neked ebből az egész dologból totálisan ki kéne maradnod, csak hergeled a nőt és a gyereket is, tudom segíteni akarsz a pasidnak, de akkor is. Te ne legyél ott. Amúgy is elfogult tanúnak leszel minősítve, nem számít mit mondasz.
      Átadás-átvételi jegyzőkönyv kell, az is írásos bizonyíték. Hülyén hangzik, de ez van.

      Törlés
    3. ügyvéd mondta, h teljesen jó leszek tanúnak :(

      de már nem én járok, mert már nem bírom, plusz a családsegítő is ezt tanácsolta

      jegyzőkönyv? sose hallottam még ilyet, végülis logikusnak hangzik. de hogy vernéd keresztül egy olyan emberen, akivel még azon is vitázni kell, hogy betartsa-e a konkrétan a bírósági végzésbe beleírt dolgokat? semmi se fogja kötelezni öt :(

      Törlés
    4. Ilyen helyzetben nem nagyon szokott lenni más tanú, ezért mondják, hogy jó lesz, de hát valójában sokkal jobb lenne egy totál idegen, se a pasidhoz, se a nőhöz nem köthető személy, szomszéd pl. Ilyenkor amúgy tudtommal rendőrt is szoktak hívni, ő ugye eleve jó tanú.
      A jegyzőkönyv meg azért kell, hogy bizonyítható legyen, hogy kinél mikor volt a gyerek. Ha nem írja alá, akkor látszik, hogy nem volt nálatok a gyerek, aztán kész.
      Én fordított helyzetbe vagyok, tehát apuka nem viszi el a gyerekeit, és nem tartja be a bírósági végzésbe leírtakat, de én rugalmasan kezelem a dolgot, tehát nálunk az van írva, hogy a szünet első 3 napja, meg karácsonyból is van meghatározott nap, rohadtul nem akkor vitte el őket, hanem 29.től, karácsonykor meg egyáltalán nem, már leszarom. Annyiban rossz, hogy nagyon nem mindegy, hogy 2-en eszünk, vagy 6-an, de hát már ehhez is alkalmazkodtam.
      Tudja a csaj, hogy perre viszi a pasid a dolgot? Mert akkor más lesz a leányzó fekvése, neki az lesz az érdeke, hogy bizonyítsa, hogy de, ő engedi a gyereket. Tehát alá kell írnia. A rendőrséget nem mondták még?

      Gyereket szerintem nem hallgatják meg, legalábbis nálunk csak a 14. évét betöltött gyereket hallgatták meg (Akkor még csak 1 gyerekem volt olyan, és akkor még a gyámhivatalhoz tartozott az ilyen kapcsolattartásos cucc, most már tudom, hogy visszakerült a bíróságokhoz.)
      Bobe, csak itt nem tudok bejelentkezni...

      Törlés
  4. Ja az totál nem érdekes, hogy a nő olvassa-e, kell egy bizonyíték arról, hogy ezt az e-mailt adta meg, onnantól nem kell azt bizonyítani, hogy ő azt konkrétan elolvasta-e, vagy sem.

    VálaszTörlés
  5. Én is fel szoktam hívni a gyerekeimet, elmennek péntek este, és szombat este felhívom őket, az miért WTF? Sőt, néha viberezek is velük amíg ott vannak. Sőt, még a szüleim, az ő nagyszüleik is. Az apjuk is beszél velük hétfőn este, amikor vasárnap este jöttek el. Szóval nem értem fordítva miért gond.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. most télleg nem lehet érteni, hogy azért mert 1) apukának a telefonjait viszont szabotálja, támadja, stbstb 2) olyanokat mond és úgy, hogy azzal bántsa a gyerekét, mindenképp rossz érzéseket és bűntudatot keltsen benne és tovább sulykolja azt az üzenetet, hogy neki ott lenni rossz, az, hogy elment, rossz, az otthoniak halálra aggódják magukat, hogy mi lesz vele, mert nem biztonságos, stbstb

      önmagában az ide-oda telefonálgatás lenne a normális - de ebben a formában csak a gyerek érzelmi bántalmazására eszköz

      Törlés
    2. mikor most szilveszterkor felhívta apa, h búék kívánjon, a csaj közölte a háttérben, h na, most akkor nem tudunk a telefonon zenét hallgatni ,úggyhogy máshol kell kapcsoljak (de olyan hangnemben, h hidd el, az ideg beléd is belédállna, olyan beszólósan-leszólósan) - és kapcsolt is, és onnantól a gyerek csak folyton visszakérdezgetett, h tessék, mi, mert nem hallotta az apját az üvöltő zenétől

      azt a 2-3 percet is sajnálta tőlük

      Törlés
  6. Ami még eszembe jutott a jövőre nézve. Minden iskolában e-kréta van már. Arra regisztrálhat az apuka is (de még amúgy nagyszülők is, meg nevelő szülő, bárki), és akkor egyértelműen látja, hogy mikor milyen iskolai programok vannak, mikor van szünet, írhat bármelyik tanárnak, látja a gyerek jegyeit, mindent, ami az iskolai életét illeti. De amúgy a mi iskolánknak a honlapján is fent vannak a havi programok, olyan részletességgel, hogy pl. január 6-án a 7. c. osztály moziba megy, meg ilyenek.
    Ezzel pl. ezermillió vita forrást ki lehetne rögtön zárni, és még csak kommunikálni sem kell az anyukával.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a családsegítő azt mondta a pasinak, h csak akkor láthatja, ha neki is felügyeleti joga van, de anno ő nem tudta, h lehetne, így elfogadta, h automatice csak a csajnak ítéljen olyat a bíróság

      Törlés
    2. anyuka pedig se a tanárok nevét nem hajlandó megmondani, se az üzenőfüzetet megmutatni, semmit se, a sulihonlapon meg semmi sincs, mert zárt felületre teszik ki a dolgokat :(

      Törlés
    3. Ez nem igaz. Most mondom. :) Ezért kell ügyvéd, hogy tudjátok ezeket. Mondom, még nagyszülők is regisztrálhatnak. A gyerek oktatási azonosítója kell hozzá, aztán kész. A családsegítő nem jogász, ne rá hallgassatok már ilyenekben.
      Szülői felügyeleti jog az úgy van, hogy vagy közös, vagy kizárólagos. Na most korábban közös csak akkor lehetett, ha ebbe mindkét fél beleegyezett, tehát nem is lehetett volna, ha a nő nem akarja. A bíróság nem ítél automatice, hanem ha csaj kérte, és ő nem tiltakozott, akkor megítélte neki, ennyi. Most már akkor is lehet kérni a közös felügyeletet, ha az egyik fél nem akarja.
      De mondom, ehhez nem kell közös felügyelet, ebben simán félretájékoztattak titeket. Lenézitek a gyerek oktatási azonosítóját a diákigazolványáról, vagy a bizonyítványáról, aztán regisztráltok. A suli honlapján fent van a kreta elérhetőségük is biztosan, de van e-kreta kereső is, ahol a suli nevének beírásával el lehet jutni a kretáig, és ott már sínen vagytok, de ha nem megy, akkor segítek.
      Most direkt meg is néztem, ilyen kategóriák vannak: édesapa, édesanya, nevelő anya, nevelő apa, testvér, nagyszülő, gyám, kollégiumi nevelőtanár, gondnok stb.

      Törlés
    4. Azt csak tudjátok melyik iskola melyik osztályába jár, akkor meg azért már nem nagy cucc megtudni az osztályfőnöke nevét. Ki lehet deríteni mikor van szülői, fogadóóra, oda is joga van elmenni és tájékozódni, egy kicsit talpraesettebbnek kell lenni ezekben, és tényleg arra törekedni, hogy minél kevesebb dolog múljon az anyukával való kommunikáción.

      Törlés
    5. Amúgy, ha az oktatási azonosítót tudjátok, akkor a gyerekfelületre már regisztráció nélkül is be tudtok lépni, a jelszó a gyerek születési dátuma, kötőjelekkel.

      Törlés
  7. De most erre direkt rá fogok kérdezni szakavatott embertől, és jelzek, de szinte biztos vagyok, hogy nyugodtan regisztrálhat.

    VálaszTörlés
  8. Megkérdeztem neked, úgy van, ahogy gondoltam, természetesen regisztrálhat a kretára a pasid.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm!
      hát ez így vicces...

      lesz mediáció majd, hála a családsegítőnek, remélhetòleg ott meg tudja szerezni az azonosítót

      és szóval kell akkor ügyvéd, és nem is az, akivel anno beszéltünk, mert az is vmi olyat mondott, h nem lehet ilyet külön per nélkül

      ((egyébként az is a baj, h ugye apuka vmi erős belső gát miatt hárítja, h rendesen beleálljon a dolgokba - de én meg nem vagyok hajlandó ezt helyette csinálni, úgy érzem, hogy határátlépés lenne, ha én hívnám fel helyette az iskolát, fogadnék ügyvédet, stbstb

      ha én intézném, rég nem itt tartanék a dologgal, de nem az én gyerekem, na))

      ((kicsit bele is bolondulok már a tehetetlenségbe))


      ugyanitt: a rugalmas elvitellel csak annyi a bajunk, h az nem számonkérhető utólag jogilag elvileg, csak ami a végzésben van, a megkérdezett jogász szerint)

      Törlés
    2. Ebben maximálisan igazad van, és egyet is értek, ez nem a te ügyed, nem is szabad beleszállnod, akkor is, ha értem, hogy szar, meg tehetetlennek érzed magadat.
      Gondolkoztam amúgy ezen, és arra jutottam, hogy az iskolának val.szeg az azonosítót is meg kell mondania, ha ti nem tudjátok, de még lehet a családsegítős papíron is rajta van, nekünk a nevelési tanácsadóson rajta volt, ez tuti.
      És igen, itt nagyon határozottnak és karakánnak kell lenni, nem szabad hagyni magad lerázni, az apának elég sok joga van akkor is, az anyánál van kizárólagos szülői felügyeleti jog (hehe, én csak tudom, mert én fordított módon szívok ezzel). Ha pl. a suli ellenkezik, akkor lehet a fenntartóhoz fordulni, a gyere biztos tudja a saját osztályát, onnantól az ofője már kideríthető, minden tanárnak van olyan óra megadva, amikor lehet vele beszélni. Ja ilyenkor próbálkozik az iskola néha olyannal, hogy ő nem adhat információt a gyerekről, de ez sem igaz, az apának minden információt joga van tudni, ami a gyerek tanulmányi előmenetelét és egészségügyi állapotát, helyzetét érinti.
      Ezért jó az ügyvéd, aki szép, cirkalmas, jogszabályokkal teletűzdelt irományokat küld ilyenkor, és akkor ezek megoldódnak.
      Természetesen ez is igaz, csak az számonkérhető, ami a végzésben van, ezt csak írtam, hogy én próbálok már rugalmas lenni, különben a gyerekek kb. soha nem látnák az apjukat (nem miatta, érted).

      Törlés
    3. Bobe, az, hogy ez a ti sulitokban így van, az nem jelenti azt, hogy mindegyik suliban így van, ezzel az erővel bárki be tudna jelentkezni bármelyik gyerek krétájába ezzel a két könnyen kideríthető infóval. Nálunk pl jelezni kell az ofőnek, hogy kérsz te is hozzáférést, akár a gyereken keresztül, és akkor ad belépést+jelszót (nálunk pl nem a születési dátum, hanem egy számsor), amit az első belépéskor meg tudsz változtatni. De igen, gyanítom, hogy kapna ő is, ha kérne, vagy legalábbis egy próbát megér, ott tényleg látnátok sok olyan infót, ami segítene tisztábban látni/tervezni.

      Törlés
    4. hát fussatok egy kört ezzel, miért nem keresitek meg a sulit? Ő az apja, vannak jogai, utána kell menni.

      Törlés
    5. ja közben gondolom, erre is az vonatkozik, mint amit Ciczának válaszoltál. :(

      Törlés
    6. Milonka! A gyerek adatai között szerepel az anyja meg az apja neve, és az igazgatónak kötelessége adni jogosultságot (nálunk ő ad), nem teheti meg, hogy nem ad. A nagyszülők esetén meg nyilván le lehet csekkolni (bár az én szüleim belépnek simán a gyerek jelszavával), szóval az egész tényleg csak akarat kérdése, és az apának erre mindenképpen joga van, akkor is, ha nem közös a felügyelet, a hozzászólásom lényege csak ez volt. :)
      AMúgy nálunk exférjem nem regisztrált, pedig én mindegyik gyereknek elküldtem az OM azonosítóját, és azt a kis papírkát is, amin a suli leírta hogyan lehet regisztrálni. :) Egyszerűbb engem cseszegetni, mint a legkisebb erőfeszítést is megtenni. :)
      Nálunk amúgy tényleg minden sulis program fent van a honlapon, ahhoz tényleg bárki hozzáfér, és mégis ezzel is engem cseszeget, hogy de ő nem tudta mikor van fogadó óra, hát én is onnan tudom, hogy mikor van. :)
      Ja amúgy a szülői regisztációnál nálunk se a születési dátum, hanem amit adnak és utána változtatsz, de van gyerekfelület is, tehát az az oldal, ahol a gyerek fér hozzá a kreta-hoz, ott a születési dátuma a jelszó. Vannak tanári üzenetek, amiket a gyerek is megkap, de vannak, amiket csak a szülők. Amúgy amikor átkerült most a nagyfiam a gimibe, ugyan azzal a kóddal és jelszóval tudtam belépni a gimije kretajába is, szóval valahogy ez automatikusan átkerült oda.

      Törlés
  9. most ez nagyon gázul hangzik, de szerintem először talán döntsétek el, hogy mit is akartok (többes számban beszélek, de hát nyilván főleg a pasira vonatkozik mindez). akarjátok-e egyáltalán a pert, akarjátok-e a közös felügyeletet, a láthatásokat, stb. mert ha igen, akkor tessék csinálni, akkor ügyvéd, bizonyítékok, beadványok, pereskedés, tárgyalásokra járás, és akár évekig is eltarthat mindez, közben belemegy egy kisebb használt autó ára. nem feltétlenül persze, de saját példából simán. ha meg nem akarjátok, vagy csak ilyen ímmel-ámmal, hogy beadjuk de szarul, meg határidőn túl reagálunk, meg félgőzzel, bizonyítékok nélkül, akkor meg inkább ne. teljesen felesleges, ha nem akartok küzdeni érte, akkor fogadjátok el, hogy az anyja ellenetek neveli és nem láthatjátok és ilyenek. persze dehogy kell ezt elfogadni, ez nem normális, én is tudom, csak hát akkor ideje felébredni és csapkodni az asztalt. amit x éve kellett volna, amikor a szülői felügyeleti jogről egyből lemondott pl az apja, és amit azóta sem akart rendezni :( elhiszem, hogy az a nő egy szemét meg minden, de azért azt látom, hogy a gyerek apja nem igazán könyökölt az elmúlt x évben, hogy bármi köze is lehessen a saját gyerekéhez papíron. az anyának pl tájékoztatási kötelessége van, ezt is számon lehet rajta kérni, ugyanígy az iskolaválasztás meg ilyenek közös döntés akkor is, ha kizárólagos az anyai felügyelet - eleve nincs is ilyen, hogy kizárólagos felügyeleti jog, mert igazából csak annyi van, hogy nem közös hanem ő gyakorolja, de csak a köznyelvben kizárólagos ez, valójában amíg nincs kizárva az apa valami extrém eset miatt, addig a fontosabb döntések akkor is közösek. hol van ez számonkérve? hol van bármi számonkérve az anyán? nem azért, de ha én úgy élem le a gyerekemmel az első.. nem tudom, tíz? évemet, hogy csak én nevelem és intézem az ügyeit, akkor utána már persze, hogy nem adom ki a kezemből könnyedén. na de szurkolok nektek meg főleg a gyereknek, csak hát akkor talán kéne tenni valamit érdemben!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ez nem "főleg a pasira vonatkozik", hanem 100%-ban rá. ha rajtam múlna még bármi, hidd el, csinálnám, de szerintem már minden létezőt megtettem, h szépen/csúnyán rávegyem, h csinálja rendesen ezeket a dolgokat

      ha tehetném, beleállnék én

      de nem tehetem

      Törlés
    2. Persze, hogy nem teheted, de ha a pasid nem akarja, akkor neked el kell engedni ezt a dolgot, nem rágódni rajta. Megtetted, ami tőled telt, neki is akarni kell.

      Törlés
  10. Remélem, a mediáció eredményre vezet, mert a ti esetetekben nem egy tipikus bírósági ügyről van szó, hogy nincs kapcsolattartás, hanem arról, hogy az anya lelki nyomással igyekszik minél jobban kiszorítani az apát. Ezt egy bíró sem találja életszerűnek, hogya gyerek péntek este fél az apját9l, szombat reggel meg nem fél. A telefonálós bohóckodásnak is ez a célja, lekoptatni az apát, hogy aztán lehessen mondani, hogy tessék, nem is érdekli a gyerek, még újévet sem köszönt. Ne számítsatok sokra az ügyvédtől, ha nem kutyaütő, akkor a jogi ügymenetet legalább tudni fogja, de amit csak tudtok, ti menedzseljetek. A bíróság azt fogad el, amit éppen akar, adjatok be mindent, sosem tudod, mikor min akad meg egy bíró szeme. Legyenek konstruktív javaslataitok, azt szeretik. Hidd el, nem csoda, ha a párod kicsit le van taglózva, sz.r ügy ez... Igazából egy jó mediátor vagy családi coaching hasznosabb lenne, mint 10 jogász.

    VálaszTörlés