2020. október 7., szerda

a cipőkálvária bonyolódik

szokásos cipőkeresős időszakom élem. tudtam, hogy ez jön, hiszen minden csizmámtól könnyes búcsút kellett venni tavasszal... egy àtmeneti, egy könnyen és egy durván bélelt volt a repertoár, szigorúan alacsonysarkú, bővebb fazonú, és még a megfelelő szárhosszra is van egy szűk intervallum, hogy egyszerű legyen. ez önmagában is kihívás szokott lenni.

ám most! nem elég, hogy szűk a keresztmetszet és hogy épp nem ilyen a divat, tehát alig jön szembe egy-egy esélyes itt-ott, még egy újabb rejtélyes trend is felütötte a fejét (és kezd elharapódzni): a lecsapott orrész.
vagyis hogy a csizmák eleje jobban keskenyedik, mint eddig. konkrétan "levágták" azt a részt, ahol amúgy a kislábujj szokott lenni.

hesteg nemértem.

csomót gondolkodtam, hogy vajon az én lábam változott-e meg ennyire (tudjuk, hogy nőtt egy számot, valszeg a laza szalagok miatt), de hát vizuálisan is olyan másnak tűnnek, mint korábban.

meg az egyik üzletben próbáltam még 'keskeny lábra' címkés dolgokat is, és azok közül is bizony jó lett volna néhány ebből a szempontból, pont olyan formájúak, mint régen. (azok "csak" más szempontoknak nem feleltek meg, haha.)

szóval arra jutottam, nem képzelem és nem egyéni változás.

rendeltem egy csak online elérhetőt, úgy tűnt, pont ilyet keresek. úgy ezerszer megnéztem a fotókon, hogy tutira, biztosan oké legyen...

ésss: kibontottam, és már láttam, hogy basszus. 
(visszanéztem: pont olyan szögből nem tettek fel fotót, hogy igazán látsszon a lecsapottság.)
szomorú vagyok, és dühös, mert hát ennek alapból annyival egyszerűbbnek kéne lennie, erre most akkor még ez is...

szóval:
honnan a manóból lesz így nekem csizmám, legalább egy őszi?

másrészt: senki másnak nincs kislábujja?!?
vagy behajtják a talpuk alá? vagy ha nem,  akkor ők eddig harangoztak a cipőjükben, ... vagy mi a fene?!

(és ez így marad-e mostmár, ugye.)

4 megjegyzés:

  1. én nem vagyok hajlandó nyomorgatni a lábamat ezekben, pedig tényleg ez a divat most, aztán mindenki csodálkozik, hogyha eldeformálódik a lába :(

    VálaszTörlés
  2. Nemtom, en a tavaly telet kihuztam ugy, hogy 1x volt rajtam csizma. Mondjuk nem vagyok mervado, mert terhes voltam es orokke melegem volt, de still. Eltelt a tel sneakerben, meg magasszaru converse-ben; 1-2x bakancsban.

    De a problémával egyetértek, a keskeny lábnyomorgatós cipők menjenek a pokolra!
    (Nekem sajnos szeles a labfejem :(, szoval ha van vmi tuti kenyelmes cipo lelohelyed, mindenkepp oszd meg velunk!)

    VálaszTörlés
  3. Crocs csizma. Tudom hogy viccesen néz ki / csúnya (kihogylátja), de valami elképesztően kényelmes a széles macilábamnak :-)

    VálaszTörlés
  4. igazából nekem hivatalosan nem széles a lábfejem, szóval ezért is fura :/

    a nagyontéli csizmát már elengedtem, de azért eddig minden évben volt időszak, hogy a nemőszi (aka vékonyan, de bélelt) csizmára kellett váltanom, szóval valamit muszáj vagyok vadászni

    (meg emlékszem, hogy a tavaly talált bakancsosabb félcipőm egy idő után kevés volt, konkrétan téli talpbetéttel is lefagyott a lábom reggelente - nem tudom, M.Gray, te hogy tudtál sneakerben meg conversben maradni)

    VálaszTörlés