2020. szeptember 30., szerda

a koronavírus lájkolja

értem én, hogy #nemfélünk meg #tünetmentesség meg gazdaságvédő intézkedések, de néztem egy nagyot a ma reggeli egyetemi mailen... hogy azt mondja: sajnos a vírus miatt idén elmarad a gólyabál, ám lesznek helyette gólyaavató estek!

szigorúan csak 500 főig /est, és csakis az elsősök, a felsősök és a kísérőként érkező külsősök jöhetnek el.

természetesen a járványügyi intézkedések betartásával, úgymint maszkviselés, távolságtartás...

program: vacsora, tánc báli zenére.

(az) alkoholt (meg)vásárolni 11-ig lehet, maradni korlátlanul.


#staysafe

#vigyázzunkegymásra

#muhahameglol

9 megjegyzés:

  1. Én már a gólyatáborokat sem értettem. Bár, ha úgy akarunk nyájimmunitást, hogy a fertőzést a legnagyobb százalékban könnyen átvészelő fiataloknál szorgalmazzuk is, akkor érthető.
    De komolyan, gólyaest nélkül azért lehetne élni.

    VálaszTörlés
  2. Nemtom, azert nehez ez. Jo esetben egyszer van szalagavato, ballagas, golyatabor, golyaest etc. En tokre sajnalom a fiatalokat; azert ha a szivunkre tesszuk a kezunket, mennyire vartuk ezeket az esemenyeket? Ez volt AZ. Ahova elmentunk az aktualis nagyszerelemmel, vagy odamentunk es epekedtunk utana, barmi. Na meg ugye a nagy tancolos estek.
    Persze ertem azt is h egy vilagjarvany kozepen ez marginalis es 18-20 eves fejjel mar boven be lehet latni h most a vedekezes lenne a fontosabb.

    @Pilla: a nyajimmunitastol (sajnos) nagyon messze vagyunk, illetve megette a fene, hha ujra el lehet kapni ezt a covid nyavalyat, marpedig ugy nez ki, hogy el lehet. Nem usszuk meg h legyen vakcina is illetve gyogymod is...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Némileg ironikusan értettem a nyájimmunitást, bár egy szegedi virológus nagyjából azt magyarázta nekünk, hogy egy ekkora országon kb. másfél év alatt megy át a vírus, ha addig nem lesz vakcina, és ugyan valóban úgy tűnik, hogy 4-6 hónap a védettség, ha egyszer találkozott vele a szervezetünk, kisebb eséllyel kapjuk el. Ahogy az influenzát sem kapod el minden szezonban, akkor sem, ha nem oltatod magad.
      A gólyatábor, gólyabál meg tényleg szuper dolog, és én is sok-sok embert sajnálok, hogy lemarad csomó mindenről, köztük magamat is, de pontosan tudjuk, miről szólnak ezek az események, alkohol, összecsókolózás, ami jelen körülmények között kicsit sem szerencsés, és ha tényleg az a cél, hogy minél kevesebben fertőződjenek meg, akkor nettó felelőtlenség engedélyezni.

      Törlés
    2. Nekem van kollégàm, aki minden influenzaszezonban hulla beteg, szóval de, simán elkapja egy csomó ember minden évben, nyilván a coviddal is ez lesz.

      Törlés
    3. Sztem mondjuk arra h 4-6 honap vedettseg alakul ki, vagy az, hogy aki volt mar beteg az kisebb vszinuseggel kapja el; fura azt mondani h nyajimmunitas. Nagyon messze vagyok az immunologiatol, de en ugy tanultam, hogy 70-80% atfertozodes kell legalabb, ennek meg a kozeleben sem vagyunk. Azt nem tudom, hogy sajnos vagy szerencsere. A svedek is erre baziroztak meg tavasszal es nem teljesen jott be.

      Szoval azert az ilyen rns vakcinak persze jo h vannak, de sajna nem hozzak el a csodat :(.

      Törlés
  3. Molly, igen, van, aki mindig elkapja, sokan meg nem. Én az elmúlt 20 évben kétszer kaptam el, legalábbis 2 alkalommal voltam olyan beteg, hogy 3-4 napot feküdtem is. Ettől persze holnapután meghalhatok covidban is, de ettől még vannak tendenciák, meg persze kivételek is. Btw, kollégád oltással lesz beteg minden évben? Ha igen, az kurva nagy pech, de nem ez a jellemző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, bizony, oltással (ezt egyébként többektől hallottam már, hogy oltással még durvább volt az influenzájuk mint nélküle.)
      Nekem amúgy még sztem sosem volt influenzám, az a gyanúm, h létezik ebben is olyan, h hajlam, persze isten tudja.

      Törlés
  4. fú, pont ez az, h akit nem (úgy) érint valami, mennyire azt tudja gondolni, h akkor ez a "normalitás szintje"

    ja, hát a gólyatábort se értem, én se.(tiktak szájból szájba feladatok, mi?) meg hát tudom, látom: miután visszajőttek a koliba ide szembe, 3 hétig csak bulikáztak... de majd, gondolom, kivételt tesz a vírus, és nem megy àt az ilyen random részeg üvöltözős, éneklős, cigizgetős összeborulásokon, ahol pont ugye senki se gondol semmire azon túl, hogy yolo. aztán nem viszi be a suliba, és utána a bandázós kajálásra-kocsmázásra. nyilván.


    amúgy nálunk az egyik srác, aki kb velem egyidős, és elvileg semmi nem indokolja, tünetesen lett beteg. aztán hiába lett jobban és volt úgy, h lassan már vissza is jön dolgozni, hirtelen még annál is betegebb lett

    mostmár szegény hetek óta.
    úgy, h nemsoká szül a felesége.
    szegények elvileg pont nagyon óvatosak voltak emiatt, aztán tessék :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az emberkek fejeben nem allt ossze az, hogy tavasszal azert nem szallt el a jarvany, mert mindenki otthon ult es hordta a maszkot es nem azert, mert valojaban nincs is virus meg nem is veszelyes meg etc, amit mondanak akik “virustagadok”.
      Semmi nincs a kezunkben csak az, hogy nem tartunk tomegrendezvenyeket, bulikat, probalunk keveset erintkezni idegenekkel, meg ugye a maszk es a kezmosas.

      Nem tudom, hogy hogy lesz ez az osz meg tel, tavasszal legalabb annyi volt, hogy az ember elhuzott egy erdobe, ahol nem talalkozott senkivel. De ha jon a hideg meg a sotet... nem tudom. Nem tudom h mennyire sikerul majd az emberek jozan eszere hatni :(.

      Törlés