2020. május 24., vasárnap

melóka-akták, kiscsaj-gate

most azért is lett jobb, mert bár mi is visszaállunk a bejárós munkarendre, a főni egyelőre váltott műszakra osztott be minket.
szóval (még :( ) nem 5nap/hét, csak 2-3. enyém maradt alapnak a kedd-csütörtök, ahogy eddig is jártam (mert én bejártam), a pénteket visszük majd felváltva, szóval a sorminta a váltótársammal fog indulni hétfőn.

aki viszont sajnos a korábban már említett kiscsaj lenne? lesz, aki ugye két és fél hónapja se a munkahely, se munka közelében nem járt

- és ez erősen aggasztó. (nem, hogy nem dolgozott, hanem a személye - a szerk.)

(nem akartam én falra festeni az ördögöt, de ilyen ötösöm lenne a lottón! meg azon kolegáknak is (csak ne egyszerre), akik, mikor megtudták, hogy ő, szintén hangot adtak a kétségeiknek...)

és tádááámm:

pénteken végül telefonált is a főninek, hogy jajj, neki pont hétfőre pont délelőttre időpontja van orvoshoz,
de persze nagyon igyekszik mindent megcsinálni reggel, mielőtt elindul,
meg nagyon igyekszik majd nyitásra visszaérni. (nem fog.)

szóval a majd' negyedév utáni első munkanapját máris nagyrészt ellógja!

komolyan, ekkora pofátlanság nincs is.


oké, a kieső időt elviszi helyette a főni (ahelyett, hogy végre helyretenné, wtf, mondom, hogy valaki dugja azt a kiscsajt),
node és a többivel mi lesz?
mert kb a nyakamat tenném rá, hogy vagy szerez orvosi papìrt, hogy veszélyeztetett (nálunk azok még továbbra se jönnek), vagy simán csak kiíratja magát.
és akkor?

szóval nagyon, nagyon de nagyon rühellem a kiscsajt, meg hogy pont az én kontómra engedik neki ezt,

és nem kis enerdzsimbe kerül nem bedepizni megint, hanem kivárni, hogy mi lesz.

mindenesetre nálam ez a munkahely tényleg teljesen leírta magát mostanra, csinálom, amit feltétlen muszáj, amikor muszáj, de csakis azért maradok, mert kényelmesen lehet mellette sulizni, és luxus lenne feladni egy ilyet, meg el tudok bújni az irodámba. közben kb hányok a benti dolgoktól, a közvetlen kollégáimtól, meg úgy az egész képmutató szánalomkupactól, ami vagyunk.

11 megjegyzés:

  1. nem lehet, hogy terhes és még a korai szakaszban van? amikor még nem akarja elmondani, de azért fosik lebetegedni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. akkor már évek óta terhes :DD

      Törlés
    2. viccet félretéve: egy hazudós kis húszéves picsuszt kell elképzelni,
      aki sportot űz abból, h lóg. (és hagyják neki.)

      ő tanított be engem: mindenről elmondta, h hogy kell a legmegúszósabban csinálni, meg miért nem fontos megcsinálni, meg hha ide v oda kell menni, nyugodtan lehet kamuzni, h meddig tartott, mert kutya se nézi, h mennyi idő lenne, és akkor csak így elcsászkálhatsz magánügyben/ már vissza se jössz. meg h akkor érsz be, mikor akarsz...

      mondta, h nagyon fontos, h ha beérsz, azonnal kapcsold be a gépet, h úgy lássák, h dolgozol - én akkor még nem értettem, h minek lássák úgy, hát mi mást csinálnál :D én naiv :D

      meg persze többször lebukott, h lent azt mondta, azért nem csinál meg dolgokat, mert nekem segít - miközben nem is találkoztunk

      de mással is megy: x-nek azt mondja, y adta feladatot csinál, y-nak meg, h x-ét.

      egyszer annyi volt egész hétre a dolga, h kivigyen 2 db csomagot - és már hétfőn jelezte, h nem lesz ideje a héten megcsinálni, úh sajna nekem kéne
      (meg ahogy azt ő elgondolta - haha. nem.)

      ja, és mindenféle ilyen érzékeny immunrendszer, meghatározhatatlan gasztroenterológiai problémák, meg otthoni salétromos fal okozta visszatérő légúti kellemetlenségek miatt orvoshoz járkál, rendszeresen, szigorúan munkaidőből elkéredzkedve - sose szabadság terhére, sose dolgozza le, és sose látni nála se tünetet, se semmilyen orvosi papírt bármelyikről is.

      ja, és volt már, h szivacs-nyakmerevítőben járkált be, h ne kelljen a csomagokat kivinnie, mondván, gyenge a háza is - de ezt is csak bemondásra, tudod, ki hiszi már el :D

      meg rendre elkéredzkedik korábban, h sulis óralátogatása van, elutazna a gólyabál miatt, mindenféle egyetemi dolog, ..., ... (levelezős ő is pedig)

      ha már túl nagy a botrány, h nem jár be, akkor kicsit összekapja magát, és bent van - legutóbb egész héten a sulis könyveit fénymásolta a közös iroda kellős közepén, amikor nem a büfében dumcsizott.

      Törlés
    3. ó, igen, és a koronavírus-teszt:

      a poszt nem volt egyértelmű anno:
      ezerszázalékosan kamu volt.

      1) akkor volt tele a sajtó, h nem lehet elérni kb, h teszteljenek
      2) közös koleganő, aki napi chatkapcsolatban volt vele, nem tudott róla
      sőt
      arról se, h beteg lenne, pedig még arról is kapott tőle élménybeszámolót és fotókat, h az apja sznapját ünnepelték előző nap
      3) viszont pl arról ki lett faggatva, h az a srác, aki a melóban koro-gyanús volt, milyen tüneteket is produkált és megvizsgálták-e és mi merre hogy volt (mert a kiscsaj már akkor se járt be, h tudja, haha)
      4) pont azon egyetlen napon tesztelik, amikor be kéne menni, aha


      ésss: véletlenül pont mindig akkor jön közbe vmi, amikor be kéne menni/csinálni kéne vmit


      nyilván :DDD

      Törlés
    4. ja, és amikor engem kell helyettesítsen, véletlen pont mindig meghagy dolgokat, mert hát sok volt/mennie kellett/átmenetileg elment a net/akármi.
      persze nem szól, majd te megtalálod, ha jelzed a főninek, akkor jön a bullshitmagyarázat.

      Törlés
  2. na, ez litánia, de mióta oda kerültem, rengeteget szìvtam már miatta/küzdöttem vele, ellene. (meg mivel én kinyitottam a szám, mások is jól elmesélték a tapasztalataikat.)

    ha nem látom, el se hiszem, h ilyen egyáltalán van.

    VálaszTörlés
  3. oké, visszavonom a jóhiszemű kérdésemet :D

    VálaszTörlés
  4. szerintem inspiráló ez a nő, hát hogy lehet ennyire profi művelni a nemdolgozást és nemkirúgva levést? Szerintem ez a szintű lógás és kamuzás is valami szuperskill lehet, amit mi nem láttunk még.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D végülis igen, csak vh mégse tudod uúgy nézni, ha a te kontódra csinálják..

      Törlés
  5. nagyon durva
    milyen lehet a lelkivilága, hogy ezt elbírja ??!!

    VálaszTörlés