2019. április 12., péntek

badday-time

na, a tegnapi párterapi, az nem volt jó. a pszi olyan dolgokat kezdett összemosni meg kicsavarni, hogy csak néztem, hogy mi?! valamit nagyon benézett, hagyjuk is most, tényleg.

viszont annyira kiakadtam, hogy nem főztem már este, mert ezzel együtt a dolgok már átlépték azt a fáradtságszintet, hogy.

mert voltam a munkahelyen ügyet intézni, fogorvosnál és glamourozni-cipekedni is előtte,

a fogorvos pedig nettó 40 percet volt könyékig a számban, pölö.
múltkor huszat,
és ezzel elvileg ez a fogam kész,
nagyon kell drukkolni, hogy megmaradjon a tömés, különben kihúzzák.

sokkal jobb élmény volt, mint múltkor.
(pedig olyanokat mondtak közben, hogy "nem megy bele, akárhogy nyomom" meg "bármit csinálok, nem látom" meg "hoppá" meg "azért nagyon érdekes ilyet élőben látni", ami, hát, ...)

egyrészt a dedalon bevált (soha többet anélkül!!!), másrészt a doktornő is jófej volt mostmár,
és el is hiszem, hogy mindent megtett, jól megizzadt vele, pedig eddig a belengetett 50ezer helyett csak tizenegyet hagytam ott,

megyek is újabb két hét múlva, csináljunk meg mindent végre.

(egyébként szétrettegtem magam és most is majd' leszakad a fél arcom, de elmondhatatlan megkönnyebbülés!)


soha többet sztk amúgy, másfél éve kezdődött a körutazás, ez az 5. orvos a számban, mostmár meg akarnék ragadni itt...

az első sztk-s azt mondta, majd rendeztessem ezt az ügyet [A. fog], adott antibiotikumot az aktuális gyulladásra, ill megnézte, amivel még mentem [B. fog], és mondta, hogy semmi. de átküldött a területileg illetékes másikhoz.
a másik azt mondta, ő itten nem lát csinálnivalót, B. fog jól van, A. foghoz nem szabad nyúlni, mert max kihúzni lehet, csak hát arra még messze nem ért meg a helyzet, vigyázzak rá, ennyi.

én hülye meg, nos, el is hittem. így esett, hogy mikor nagynehezen kibökte a pasi, hogy szörnyű szájszagom van, majd rávettem magam, hogy elhúzzak egy magánorvoshoz,
ott azt mondták, 5 tömés, ebből egy a B. fog, ami végig alászuvasodott a réginek, azért nyomott folyton, plusz A. fogba inlay. (wtf?!?! nem gondoltam, hogy olyan rossz lenne a szájhigiéniàm... de hát akkor valami nemvoltjó, nyilván.) kezelési terv több, mint egyhavi fizu.

elmentem tömetni egy 3. sztk-shoz, akiről jókat hallottam, vittem a kis röntgenem,
ő mondta, hogy hát, a magándokinak nem szabad bedőlni, az 5-ből 3 csak indokolatlan töméscsere lenne, egyet el is írtak, nem is az, hanem a mellette levő fog.
kettőt megcsinált (B. fog, meg fent egy szerinte pindurka kis kezdődő izé),
mondta, hogy viszont A. foghoz itt nincs eszközpark, srry.

így jutottam el ehhez a dokihoz,
ugyanabba a magánrendelőbe mentem, mert szimpi volt a hely, de nem ahhoz, aki elírta a fogat, mert ő kezdő volt, és magamban ráfogtam, hogy azért írta el, stb, úgy éreztem, nem tudnék bízni benne.

no, itt egyfelől összecsapták a kezüket, hogy A. fog kb csontig felszuvasodott a kérdéses részen, miért csak most jöttem, szó se lehet inlayről, nem valószínű, hogy meg sikerül tartani,
másrészt mi ez a félig megcsinált izé (B. fog),
harmadrészt itt ez a pár lyuk (bizony mégse volt elírva, elnézve, stb),

meg amúgy nem veszik át egymás betegeit.

erre az alkalomra tisztultak le a dolgok, most kezdem azt érezni, hogy meg fogjuk végre oldani ezt a fog-kálváriát, mostanra edződtem fel a feladathoz én is, talán tudok végre a fogorvososdihoz felnőttként állni (bár ott még mindig egy rémült kétéves vagyok csak), és inkább ingem-gatyám odadom, csak ne legyen mégegyszer ez.

hülye voltam, tudom, de azért morc is vagyok, hogy ezt kapom a tb-mért, szokásos, ugye.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése