2017. július 13., csütörtök

muszáj.

még apámnak megpedzettem reggel, amolyan tesztjelleggel, mikor elhangzott a "mikor jössz haza" kérdés, hogy jajj, hát nem tudom még, már az is eszembe jutott, hogy esetleg kihagyom az esküvőt, blabla...bla.

hát láttam, hogy torzul az arca, gyorsan le is lépett tőlem, gyanúsan nem is jött erre többet...

na, most hívott, hogy hívta anyámat is, és ki vannak akadva, és meg ne merjem csinálni, mert már ki van fizetve, már muszáj ott lenni, soha többé nem állnának szóba velem a rokonok, ha bármilyen indokkal le találnám mondani, lejáratnám magamat is, őket is, ..., ...

itt szerencsére le tudtam tenni, mert jöttek és fontos dolgoznivalóm akadt.




hát én értem, komolyan, de basszus, pénzt azt ígyis-úgyis adni kell, ezt anyám is megmondta - ugye ment eddig is a morfondírozás, hogy a mamára való tekintettel hogy legyen, és ha meghal addig, akkor csak a szertartásra menjünk, vagy azért a vacsira is. (hát én konkrétan a sehovára szavaztam volna, de állítólag a vacsi még belefér, ha már fizetünk, legalább együnk egy jót.) ha nem hal meg még addig, csak rosszul van, akkor meg állítólag illik megvárni a menyasszonytánc végét is.

nehogymár az legyen az érv, hogy így most stoppolok egy helyet, ahova meghívhattak volna valaki mást, akit így nem tudtak.
mit tudtam én előre, hogy majd ilyen mamás fennforgások lesznek, meg hasonlók...


mindezt úgy, hogy a srác másodunokatesó, a csaj kishugom egyik bffje, itt voltak az eljegyzésen is - de pont meg is állapítottam, hogy az utcán föl nem ismerném őket... a család nagyon jóban van mindőjükkel, mindkét ágon, és nyilván én is lehetnék, ha rendesen hazajárnék, meg templomba, meg a kórusba, meg bálokba. de hát ha egyszer nem járok...

(valójában semmi huzalmam egy ilyen trip után összezárva lenni a családommal meg az ismerőseikkel a pasi nélkül, de a pasi helyét már visszamondtuk, mert nem ér rá.
ez biztosan undok dögség.
de ha egyszer nem?
fáradt vagyok, nyűgös vagyok, pont semmi kapcsolatom a párral se... mehh.)

szóval xtrém "meg ne próbáld" van,
ennyit nem ér az egész, komolyan, még nekem se,
ekkora ribillió kinek kell, hogy aztán majd jól betartsanak érte?

lehet, mégis kényszerlagzizok egyet, pusztán gyávaságból...

10 megjegyzés:

  1. Szia! Régóta zugolvaslak, abszolút hasonló családi háttérrel erre az volt a reakcióm most, hogy talán mondd azt nekik, hogy nyertél a lottón, és bocs, de inkább a Bahamákra mész. ;) Valszeg nem zaklatnának többet ezzel a kötelező családolással.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D hát... nagyon frappáns, de náluk spec nem igazán menne át az üzenet

      Törlés
  2. Én amúgy azt nem értem, hogy amikor kiderül, hogy ilyen másodunokatesó barátjának az ismerősének az esküvője lesz, akik amúgy a sógoréknak a barátai mert összejárnak a templomban; akkor arra miért nem lehet azonnal azt mondani, hogy nem. Pont azért amit írsz. Nem jársz haza, nem jársz velük egy közösségbe, nem vagytok barátok, max ismik. Eléggé ignoráns hozzáállás a családod részéről, hogy áldozd be a szabadnapodat, pénzt (amikor sajnos nem nyertél a lottón, és így is sakkozni kell kajával, lakbérrel, számlákkal néha) mert "ne hozz minket szégyenbe". Mi?

    Amúgy meg roppant egyszerű kifogás: beteg lett a kolléganőd, be kell menni helyettesíteni, nincs más. Nyomozzák ki, hogy igaz vagy sem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. bennem csak most merült fel, h tényleg nem mennék... ez ugyanolyan ambivalens, mint nálatok.

      és igen, a pénz miatt para igazából, amiatt nincs nemet mondós mozgásterem velük szemben.


      amúgy a helyettesítés nagy ötlet, csak pont nem játszik, apám is ugyanott dolgozik, kb fél perc alatt lebuknék vele :D esetleg még jelenthettem volna beteget, de már nem volna hiteles az se.
      meg már annyiszor eljátszottam, már amúgy se.

      Törlés
    2. oh, ezt nem tudtam, mármint hogy apud ott dolgozik :(

      ez esetben akkor sok türelmet és fröccsöt kívánok :)

      Törlés
  3. Lehet, hogy a tudat, hogy a sarkadra álltál velük szemben, többet jelentene neked is hosszu távon, mint a pénzbeli támogatásuk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem, ezen a szinten nem :( teljesen ők állják a pszit, anélkül nem fogok tudni továbblépni érdemben, a kör be is zárult.

      Törlés
    2. Tehát zsarolnak.

      A pszi vajon erre mit mond? Ha én lennék a pszi akkor azt mondanám, hogy neked itt van egy szuper kis támogató blogközösség, plusz a barátaid (Fürtös, Cuki...), a szüleid meg fizessék maguknak a pszit, nekik sokkal nagyobb szükségük van rá ezek alapján.

      Amúgy nagyon sajnálom, ami veled történik, és remélem a terápia egyszercsak elvisz oda, hogy hála ide vagy oda, a zsarolás semmilyen kapcsolatban nem elfogadott.

      Kitartást!

      Törlés
  4. Nem hiszem, hogy a kör bezárult. Ne hagyd magad ilyen undoritó módon manipulálni. Ez szörnyü.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kis tùlzással: ha most ellen tudnál állni nekik, nem is kéne neked pszi... vagyis a pénzük se

      Törlés