2016. október 6., csütörtök

ó és a hajmosás

újfent szembesültem a nincsmeleg másik megoldandó feladatával (az öltözködési akármik mellett):

a nagy hajmosás problémával.

ha alvás előtt mosom-szárítom, elfekszem, ha reggel, megfázik a fejem.
szóval valahogy úgy kéne, hogy délután vagy mikor nem megyek utána sehova, de nem mindig sikerül pont munkábamenet előtti napig kihúzni vele... (etelka írta talán, hogy a hajmosás az vagylagos a fözés mellett... de nekem kb két-három naponta muszáj, pláne hogy fújom ilyen kifésülést segítő cuccal is, és most is ég a képem, mert kihagytam. ilyenkor még copfban is látszik, hogy fujj...)

nektek is van ilyen macera? ti hogy csináljátok?

21 megjegyzés:

  1. szia, ne hari, ha segíteni nem tudok, de kérdeznék:
    mi pontosan ez a kifésülést segítő cucc??
    nagyon köszi, ha válaszolsz, én úgy, de úgy utálom a hajamat.
    :-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. gliss kur spray, amit nem kell kiöblíteni utána és olyan formájú flakonban van, mint egy hajlakk (van folyékony szappan formájú flakonos is, csak azt nem tudom, mi, azért írom körül :D)
      sokféle van, az enyém nagyon száraz, roncsolódott hajra való,

      találomra vettem de bevált :)

      úgy szoktam, h a félig megszáradt hajamra fujkálom aztán szárítom tovább.

      Törlés
    2. https://shop.rossmann.hu/gliss-kur-express-repair-hajregeneralo-balzsam-ultimate-repair-200-ml


      na, asszem ez az

      Törlés
  2. Kb marciustol oktoberig nem szaritok hajat, amugy meg tortura es szentsegeles h csupa viz hajjal (sosem sikerul teljesen megszaritani) maszkalas.

    VálaszTörlés
  3. Rövidre vágattam. Igy is jól áll, akinek meg nem tetszik, nem néz rá. :) Hajszáritás közben olvasok. Viszont reggelenként vasalom, mert ha nem, madárfészek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én kb sírnék, ha le kéne vágatnom... anyám mániája volt, h legyen rövid hajam pedig borzalmasan állt, úgyhogy never again. (mázli, ha vki tudja viselni)

      viszont így meg kell a szárításhoz mindkét kezem, a szabaddal fésülgetem a kád fölé hajolva, nem tudom, más hogy, nekem csak így megy... :D

      Törlés
    2. Isten ments, hogy valaha is újra hosszú hajam legyen! :D
      Pár éve egyre rövidebbre vágatom, rájöttem, hogy sokkal jobban is áll, mint az eddigi próbálkozásaim a hosszabb frizukkal.
      Úgyhogy sajnos nem tudok semmi jó ötletet, mert az eddigi leghosszabb hajam is csak alig váll alá ért.
      A gliss kur hajkifésülő spray viszont tuti cucc, nekem a liquid silk fajtájú a kedvencem.

      Törlés
    3. fú, szerintem a rövid haj sokkal macerásabb. Tetszettem magamnak rövid hajjal, de hogy minden reggel beigazítsam, mert tuti elfekszem (hason alszom, mindig elfeküdtem egyik oldalt), nekem tök macerás. A hosszú hajjal kábé semmit nem csinálok, csak megszárítom hideg időben, formázni is csak akkor szoktam, amikor épp nem rohanok.

      Nade segíteni nem tudok, nekem az esti hajmosással nincs gondom, bár tény, hogy azt szeretem a legjobban, ha a délután közepén moshatom meg.

      Törlés
    4. Tényleg macerásabb a rövid haj, ha minden reggel be kell löni. Viszont a száritása sokkal egyszerübb es rövidebb. Sokaig volt hosszu hajam, vastag is, érzem a különbséget.

      Törlés
    5. én a hosszút is nagyon el tudom feküdni :D hülye helyen van a forgóm...

      és szintén azt szeretem, h csak megfésülöm és megyek... semmi formázás. de én a körmöm se lakkozom, ugyanezért.

      Törlés
  4. nagyon köszi a tippet, mindenképpen kipróbálom.

    VálaszTörlés
  5. Én mindig befogok valakit hajszárításra. (mire jó, ha két kisebb tesód van). De mióta külön élek tőlük azóta én is szenvedek ezzel a kérdéssel. Nyáron még megvártam míg megszárad, amúgy is göndör..de hát most a hüvősebb időben mi lesz, passzolom. De szerintem megpróbálom az időben megmosom és utána törcsibe csavarva fogok mászkálni a lakásban :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. fú, mázlista. nekem sosincs annyi időm, h ezt eljátsszam...
      max ha vizes hajjal alszom, de akkor meg nem csak elfekszem, de be is fülled meg néha meg se szárad aztán pisloghatok reggel...

      Törlés
    2. ja, a tesós sztori meg cuki, bár az enyémek tutkó nem vállalták volna :D

      Törlés
    3. Törcsibe csavargatva nem fog megszáradni. Én is gyűlölök hajat szárítani, ezért hajat mosni is. Télen nagyjából megszárítom, és úgy alszom. Göndör, sok, alapból nem túl formás, nem ront rajta, ha elalszom. :-) És azt csináltam, hogy vizsgaidőszakban, amíg nem nagyon mentem emberek közé, kb. az utolsó pillanatig halasztgattam a hajmosást, így most csak kb. 4 naponta kell a korábbi kétnaponta helyett, megszokta.

      Törlés
    4. bakker, nem tudom, h bírtátok cérnával, míg megnyúlt a két hajmosás közti időszak... szuperképesség :D

      és mennyi göndör olvasóm van, wow :)


      ja, és tényleg, nem szabad rajtahagyni a törölközőt mert befülled :/

      Törlés
    5. hát én úgy csinálom, hogy egy törcsivel áttörölgetem alaposan és utána egy másik full szárazba tekerem és reggelre átlagban megszárad (pedig sűrű hajam van :D)

      Törlés
    6. nahát ... és hogy tudsz törölközővel a fejeden aludni?

      Törlés
  6. Szia, eddig csak read onlyban, most hozzászólnék, ha szabad. 😊

    Derékig érő hajam van, jó sok is. Nekem is kihívás a hajmosás októbertől áprilisig. A hajkifésülős cuccal leálltam, mert egyre gyakrabban kellett mosni a hajamat, találtam jó balzsamot, most már csak heti 1x kell hajat mosnom (és még akkor se ronda). Aztán mindig egy nappal tovább húztam a mosást, megszokta a hajam és egészségesebb is. Ha nagyon szállós, szétállós a hajad (mint az enyém), akkor javaslom a kókuszzsírt: borsónyit két tenyér közt szétkenni, majd az ujjaiddal finoman átgereblyézni a hajat. Nekem szebb lett a hajvégem is a kókusztól.

    Ami nekem bevált, h a hajmosás és a lefekvés között legyen legalább egy óra, azalatt eltűnik a nyirkosság is a hajamból és így nem fekszem el.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hú, derékig érő nekem is volt, az nagyon melós... de micsoda fonatot lehet belőle csinálni! :)

      újabban head&shoulders a sampon, ahhoz ez a kifésülős nekem már nem oszt, nem szoroz, mert max 3 napig bírja, remélem, így is marad.
      a régi jólbevált sampon+balzsamomtól, amivel 4 napig is elvoltam, egyszercsak megőrült a fejbőröm és váltani kellett, ez jött be.

      vicces volt, mert pont akkor a kishugom meg a h&s-t cserélte arra a kombóra, amit én szerettem, hasonló okokból, pedig nem is tudta, h mit használok...

      nagyon nevettünk, mikor kiderült, de azóta mindenből tartok itthon, biztos ami tuti, és néha egy-egy mosásra visszakacsintok a régire.

      a kókuszcucc jó, csak én vh nem szerettem, már nem is emlékszem, mért :D

      egy óra... ez megjegyezve, köszi :)

      ja, és kommentelni bármikor, bármihez ér :))

      Törlés