2015. december 18., péntek

mr. genya

a genya lakótársunk amúgy mostanában nem engem kerget az őrületbe, mivel alig vagyok itthon, hanem cukilakótársat.

először is, hogy "itt vagy-e x napon, mert a szobádban aludnának a szüleim". 
semmi engedélykérés vagy finomkodás. cukilakótárs az egyezkedés során jelezte, hogy nem használhatják az ágyneműjét, mire a srác felháborodott, hogy de hát az ő szülei naponta fürdenek, ergó tiszták, nem úgy, mint cukilakótárs haverjai, akik ha ittalszanak, akkor bezzeg.... 
wtf.
wtf?!
cukilakótárs igyekezett tisztázni, hogy nem, nem alszunk idegenek ágyneműjében. és az ő haverjai is tisztát kapnak általában, és azt is kimossa utánuk.

non plus ultra:
kiderült, hogy októberben már eljátszott vele egy durvát. megengedte, hogy a genya srác haverja használhassa az ágyát csütörtökön. pénteken este arra jött haza, hogy az ágyában+ágyneműjében alszik.
ez most fel lett emlegetve megint.
ennek kapcsán genya lakótársunk még beszólogatott, hogy de hát az a srác is tiszta volt, ellenben a szoba nem, alig akart ott aludni szegény, és különben is, az nem cukilakótárs szobája, hanem a nappali, és a nappali közös.
nem találok szavakat.
itt átment a dolog a takarítás témába, tudniillik, hogy mr. genya még sosem, ezen elvitatkoztak kicsit, majd az üzengetés abbamaradt.
de esküszöm, ugyanazt a minősíthetetlen hangnemet használta, mint anno velem is, míg végül cukilakótárs kifakadt az anyjának telefonon, hogy "vagy ő vagy én"...

történni továbbra sem történik semmi.


a héten meg cukilakótárs, mint számla- és postafelelős (ami önmagában egy nagy dolog, amiért én spec tök hálás vagyok neki) kedden értesítette róla a srácot, hogy xezer ft-ot kell befizetni. a srác közölte, hogy majd odaadja. majd mikor? hétvégén. de az késő. de neki nincs pénze. jó.
hétvégén újra rákérdezett, mert hogy már befizette a számlát, kéne neki a pénz. másnap válaszolt a srác, hogy hát az nincs, és nem is tud varázsolni, mivel hogy későn szólt, és különben is, a hónapban már kétszer is fizetett, nem érti, minek kéne megint. (mintha a kedd nem is lett volna, ugye.)
újabb wtf.
itt jól összerúgták a port, mire végre sikerült elérni, hogy nagy fölényeskedés közepette kitegye a hűtő tetejére a tartozását.

történni továbbra sem történik semmi.


lehet, hogy anyu nem veszi ezt elég komolyan, és anyu nélkül nem léphet a csaj, mert ő tartja el? vagy simán csak fiatal, és ahhoz van szokva, hogy mindenki átlépi a határait? a srác régi haver, és a haverság fontosabb? vagy a srác anyjával való haverság az? nem értem. az ő nevén fut a lakás, simán kitehetnénk, de nem. nem.

még olyan barinője is van, aki beköltözne a srác helyére. mennyivel klasszabb lenne már, nem?
nem.
inkább megy az állandó harc, huzavona, rettenetes hangnem...

hihetetlen, mit meg nem enged magának a srác, és én egyedül mennyire nem tudok tenni ellene semmit. mégis hogy tegyem ki? cukilakótárs is kéne hozzá.

persze ha előadnánk a problémát a tulajoknak, minket választanának, akik rendesen fizetünk, nem pedig a srácot, hőböröghetne akármennyit...
hogy vehetném rá a csajszit, hogy lépjünk végre?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése