2014. szeptember 14., vasárnap

mindenmás

kicsit ironikus, hogy a nagy tervekről hajnali 4-kor írogatok, miközben a lista első pontja:

aludni. rendesen, mindig. (úgy sejtem, a problémáim nagy része ezzel kiküszöbölhető lesz.)

jól sejtitek, a Maslow piramist igyekszem majd fokonként megmászni. ha az alvás megy, talán magával hozza a rendes evést is. (ne kérdezzétek, úgyis elsírom majd egyszer.) remélhetőleg beáll egy rendszer (cirkadián ciklusnak hívják talán?), és akkor nekem jó lesz.

szóval ezzel megteremtődik majd a fiziológiai alap, amire tudok építkezni. jelenleg ugyanis szétfolyik az életünk a pasival. ő ezen nem a közeljövőben változtat (nyamvadt körülmények), de nekem muszáj a saját életemet tőle függetlenül is ráncbaszednem.

van egy listám, egy másik, ha úgy tetszik - pipálgatom szépen a tételeket. (vizsgák szerepelnek rajta, munkák, dohányzásról leszokás, angoltanulás, excellel barátkozás, ilyesmik.) ebbe fogom integrálni a mindenféle prózai, alacsonyabbrendű célokat.

tehát a fiziológiai alap. nagyon szigorúan kell majd ragaszkodnom az alváshoz, ami jelenleg kivihetetlennek tűnik, de az elmúlt év alapján igenis véghezviszem, csak nagyon-nagyon akarnom kell. (ha utánagondolok, 10 éve nem alszom rendesen. nem túlzás, hanem tényleg. úúúristen, 10 éve! öreg vagyok.) ez a legsarkalatosabb pont. 

csábító a gondolat, hogy lesz energiám, újra teljes gőzzel működik majd az agyam és nem csak túlélésre fogok játszani az időm nagy részében. szánalmas így leírni, de akkor majd biztos nem kell egy órát rápihennem a bevásárlásra/ főzésre/porszívózásra, mint most. és ha leteszem a cigit is és felszedek pár kilót, igazi paradicsomi állapotok következnek... (nem. főállásban fogok dolgozni, mellette tanulni és háztartást vezetni, pont annyira leszek hajszolt, mint mindenki más.) (de legalább normális lesz a BMI indexem, és visszanő a seggem, ó igen.) istenem, de várom! 

persze nem fog egyből menni, ugyanúgy feladat lesz, amit meg kell ugrani, és ugyanúgy sokáig fogok próbálkozni, mire végre tartósan nekidurálom magam, de hát semmit sem adnak ingyen... azt találtam ki, hogy fogok ide írni róla, mert akkor nyomon követhetem, nem lesz annyi mismásolás, nem tudom a szőnyeg alá söpörni ezt a kis problémát. (meg ha leírom, mi mindent csinálunk, talán nem fogom azt érezni, hogy semmit, meg hogy ez szörnyű, meg satöbbi, hiszen dokumentálva lesz az ellenkezője.)

magyarán életmódváltást tervezek. cuki tyúklépésekben. 
nagyrészt csak rinyálni fogok róla, hogy nem megy, mért nem megy, visszaestem, elrontottam, sose fog sikerülni - de a végén igen, ezek a dolgok már csak így működnek.

tehát: alvás, evés, ivás, vitaminok, mozgás, és i-dő-be-osz-tás a hosszú távú terv. micsoda izgalmak, kérem. 

jó lesz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése