2020. október 27., kedd

hányinger

no hát. mintegy mellesleg megtudtam, hogy a kishugomék szombat óta elsődleges kontaktjai egy (azóta) igazoltan covidosnak, aki délelőtt még egy hosszú közös séta után (elmondásuk szerint csak) fél órát dumcsizott velük a konyhájukban,

délután meg, amíg ők anyánknál voltak, otthon feküdt már betegen.

ésss az hagyján, hogy ezt mintegy mellesleg tudtam meg ma, miután apám (aki ugyan pont nem volt ott, de hát amúgy anyámmal él, szóval) is egy jó fél órát ült az irodámban, maszk nélkül, mondván, szombaton úgyis találkozunk egy ilyen szűkcsaládi-szülős-tesós ebéd-temető tripen,

(nem, nem fogunk, és bizony ki vagyunk akadva, hogy ezt így hogy, és tán szólni kellett volna, mindannyiuknak, kishugoméknak se arra várni, karanténba teszik-e őket hivatalosan vagy se - wtf),


de hogy így egyébként a rendszer és a munkáltatók meg mindannyian kapják be. mert hiába szólt hugom a munkahelyén, holnap igenis be kell mennie. érettségit felügyelni, mert hogy tanár.

mondván: "ha mindenkit kivennének, aki találkozott koronással, nem lenne, aki dolgozna".

wtf.

további wtf még, hogy a többi elsődleges kontakt jó nagy része megkérte a beteget, hogy hallgassa el őket az ántsz (vagy minek hívják) előtt, ha kérdezik.

ugyanezen emberek viszont elvileg szóltak azért a munkahelyeiknek, és mégis ugyanúgy menniük kellett dolgozni(!!!). wtwtf.

illetve további elkeserítő wtf-unk még, hogy bár a teszteredmény (nagyonprotekcióval) már vasárnap este megvolt, nemhogy a kontaktokat, magát a covidost se kereste a kutya se.


igen. 


kishugom érvelése szerint amúgy most vagy elkapták, vagy nem, eddig bajuk nincsen, és bárhova is megyek, hasonszőrű emberekkel érintkezek, akiknek ugyanígy be kellett menniük dolgozni, csak nem tudok róla, szóval kb így nem is értette, miért hagynánk ki emiatt a családi talt és miért vagyok dühös.


közben meg egy kollégám, akit nagyon kedvelek, múlt héten szintén pozitív lett, és ma kórházba került vele.

(hosszabb szabin volt előtte, szóval nem azért... de mellkasszorító a tudat.)

agyrém ez az egész így, komolyan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése