2018. december 6., csütörtök

upsz

oké, már látom, hogy úgy fogalmaztam:
és még ha minden lakhatással és kocsival kapcsolatos kiadást teljes egészében ő fedezne, ahogy a közöskasszás vitában a fejemhez vágta,

ami önmagában alkalmas teljesen félrevinni a dolgot.
meg ezután miért mondom, hogy nem veszekszünk a közös kasszán, ugye.

adott pillanatban jó ötletnek tűnt ilyen munkanéven hivatkozni az albérlet felmondása utáni nyári krachra,
ami igazából nem a közös kasszáról szólt, mint kiderült, de abból a topicból indult ki, szóval szo-szo, az én fejemben az egy másik dobozban van, ugyanakkor ezt ti honnan tudnátok.

én nem láttam meg ezt az ellentmondást, elnézést. biztos van még, azokert is.


ugyanakkor azt tudnotok kell, hogy ez nem egy shiny blog, ide sokx ventillálni járok, olyasmiket boncolgatni, amiket más előtt élőben nem tennék, és sokx úgy reagálok kommentben is, hogy mondjuk dühös leszek vagy rá se érnék, és hogy ez itt nem az életem. csak morzsák random hangulatokból.

UPDATE: látom, közben oliv is ezt idézte be, akkor jófele kapisgálom a dolgot.
(UPDATE UPDATE: ,mi, basszus, oliv nem is ezt idézte be :D jesszum, latszik, hogy nem ittam még kvt, bocs :DD
amit ő idézett, az az egyetlenegy dolog hangzott el ebben a veszekedesben a kkról, csak azért került a posztba, mert engem mélységesen megbántott a feltételezéssel, hogy le fogok csúszni.
utána am bocsánatot kert, h nem gondolta komolyan. de azert na.)

el tudjátok képzelni, hogy mìg ez nekem nem tűnt fel, mennyire nem értertem, mi a fenéért ìrtok ilyeneket?

amúgy meg végig azt hittem, általánosságban vitatkozunk, hiszen a saját sztorim lényege tök más,
én ennek megfelelően ìrogattam, én mit gondolok.

12 megjegyzés:

  1. :DDD na, jó, végre akkor mindenki ért mindenkit! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hallod, én ilyet már nem merek kijelenteni :D

      Törlés
  2. engedjuk el a kozos kasszat, nekem akkor is vannak itt furcsasagok.
    Te akarsz valamit (ez lehetne kiskutya, fagyi, kassza, akármi), es egyetlen utnak gondolod a saját igazadat, újra és újra nekimész ugyanannak a dolognak, amiről tudod, hogy ő nem akarja.
    úgy olvasom, hogy a közös kassza, és az ezzel kapcsolatos "észhez térése" ha jól emlékszem év végéig, az egy alap kritérium, szóval át fogod vinni rajta, ha akarja, ha nem (különben nincs közös jövő, de ugye elhagyni nem fogod).

    ez hogyan rímel a közös akaratra és egymás elfogadására épülő szeretetteljes kapcsolatra?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát azért vannak ennek előzményei, és szerintem tök fair, hogy van, amiből nem tudok engedni,
      csak ugye az a faramuci helyzet állt elő, hogy egy félreértésre alapozva fordított lett a lépések sorrendje nálunk.

      és akkor, nyáron abban maradtunk, hogy pár hónap múlva visszatérünk rá, előbb látni szeretné, hogy működünk így, meg akar nyugodni, de nem veti el...

      ráadáaul eleve az is kérdés, van-e közös irány, van-e értelme vele,
      hiszen van egy csomó visszás dolga, ez a "bekattanása" is most, stb,
      és nem tudom integràlni a képbe azt, amikor bántó dolgokat mondd, ...
      nem tudom, hogyan értelmezzem, nem tudom, van-e rá esély, hogy ezek megoldódnak, stb,
      ill őbenne is vannak kérdőjelek...

      szóval ezt a gyakorlatban úgy kell elképzelni, h éljük a kis közös hétköznapjainkat, és közben folyamatában, párhuzamosan próbáljuk kibogozni, mijafasz

      Törlés
  3. Igazából sztem mind próbálunk úgy olvasni, hogy amit leírsz, azok csak szeletek; de mégis nagyon sok esetben annyira vad dolgokat írsz, amik sokunk számára leginkább a kapcsolatotokat kérdőjelezik meg és nem azt, hogy jó-e közös kasszán lenni vagy sem meg hogy mikor érdemes hosszú távra tervezni.
    Szóval lehet mindenen vitázni, meg kivesézni, de sztem az, hogy pasid már beígérte, hogy felképel sírásért; vagy hogy vita hevében a fejedhez vág dolgokat, ami arra utal, hogy egy semmirekellőnek tart (lehúzod, nem keresel eleget etc témák) sztem önmagukban elegek ahhoz, hogy azt mondjuk, hogy ez az ember egy bántalmazó. És persze, meg lehet bánni meg bocsánatot kell kérni, de still.
    Sokan sokféle kapcsolatokban élünk, mindenki sztem túl van vad szakításokon meg akár váláson; de mégis amiket írsz sztem megpiszkálják mindannyiunk ingerküszöbét. Írod a nagy közös mindenségeket, holott sokunk szerint alap dolgok nem adottak. Nah, de ez is csak egy vélemény.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. de és ez is egy tök hasznos vélemény

      lehet, h az van, h én túlságosan hiszek a belső munka szem.fejlesztő erejében és ezt nem tartom javíthatatlan dolognak benne (csak neki kell nem nekem, ugye),
      lehet, h csak újra akarom ìrni a gyerekkori forgatókönyvet, h most akkor is megszerettetem-elfogadtatom magam egy bántalmazóval, ami lehetetlenség persze,
      lehet, h csak azzal kerülöm az intimitást, h olyannal vok, akivel nemlehet,
      lehet, h a meglévő sémáim megerősítésére használom,

      lehet egy csomó minden, és nem tudom, nem látom,
      de dolgozom rajta, h rájöjjek.

      azért ő is szokott partner lenni, bár nem annyit, mind szeretném, szóval az se biztos, h reménytelen eset, de az se, h ez engem vigasztalni fog

      Törlés
    2. M. Gray!
      Pontosan így gondolom én is, csak nem akarom Nádját bántani
      Szerintem sokan vannak, akik csak körülírják mit gondolnak.
      Tapintatból.

      Törlés
    3. Sajnálom, hogyha bántó vagyok. Igazából tökre azt gondolom, hogy senki nem érdemli meg, hogy egy kapcsolatban bántsák, sem szóval, sem csekedettel, sem semmivel. Simán el tudom képzelni, hogy a bántalmazás belülről tök máshogy néz ki, meg mindig van egy relativizáló faktor (mert amikor rendes, akkor milyen cuki v.ö. amikor nem iszik olyan rendes ember etc.). Hátha így a blogon keresztül tudunk mi is adni egy másmilyen nézőpontot.

      Törlés
  4. M. Gray
    Jaj, felre ne ertsd, en nem alartalak vadolni, dehogyis
    Csak azt akartam leirni, hogy ha a baratnom lenne Nadja maskepp fogalmaznam meg mit gondolok, de sajnalom a helyzetet
    Eszembe jut a nyaralasuk amit veszekedessel toltottek, ha jol emlekszem, de most mem tudok visszaolvasni
    Senkit nem akarok en bantani, csak sajnalom ha vacakul van

    VálaszTörlés
  5. Én nagyon ritkán szólok hozzá, de azt gondolom, hogy aki idejár olvasni Nádját, mind azért jön, mert _érdekli_ Nádja, mert segítene, ha lehetne. A blogosbarát is barát.
    Nem gondolom, hogy M.Gray sértő, inkább hasonlít egy jó pszichiáterre. Míg egy pszichológus simogatja a lelkünket, és hagyja, hogy magunk jöjjünk rá dolgokra, addig egy pszichiáter oda vág, ahova kell, őszintén. Aztán az idő majd igazolja, h jól vágott e.
    De amint látom, Nádja is tűpontosan tudja, hol van az eb elhantolva. Az vesse rá az első követ, aki nem harcolta meg a saját csatáit, önmagával, exével-jelenével.
    Ennek fényében a közöskassza konfliktus is "csak" egy tünet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. O bar lennek jo pszichiater :). Belolem is csak a rossz tapasztalatok beszelnek; sztem kb 12-15 evet toltottem azzal h mindenfele pasikkal probaltam dulore jutni: megnevelni, jobb belatasra birni, altalam jonak titulalt peldat mutatni etc level vegtelen.

      Törlés
    2. Nálam is hasonló statisztikák vannak. Végül elvárások nélkül élvezni egymás társaságát - ez lett az alapelv. Minden ami ezen felül jön, ajándékként élem meg. Nincs több nevelés, követelés, fejlődési iránymutatás. Vagy egyirányba fejlődünk, vagy sehogy.
      Nem tudom, ezek segítenek e Nádjának. De úgy gondolom, csak az segít, amit a saját bőrén tapasztal meg. Én addig is, innen drukkolok, hogy más sikere legyen, mint nekem, amikor hasonló cipőben jártam.

      Törlés