2017. június 29., csütörtök

keep calm

na, ennyi. máris megint olyan tudatállapotba kerültem, hogy. dühös gyerekség kétségbeesett sírhatnékkal, pánik, pánik, pánik, hazaakarokmenni, nem bírom, mért bántanak, jajj.

nem tudom nem komolyan venni.

közben meg pontosan az ilyen tudatállapotok ellen küzdünk a terápián, ez egy. és hogy ne forduljak egyből magam ellen kártyavárként szétrúgva azonnal mindent. ez kettő. nomeg teljesen nyilvánvaló cél az öngondoskodó felnőttskilljeim fejlesztése. ez a harmadik.

(azok durván satnyák, no.)

meg ez csak egy fiszemfaszom melóka, nem ér annyit az egész elvileg. és csak egy eljegyzés. és csak a szokásos anyámféle jogos igények jogtalan érzelmi zsarolással.

nem szabadna ennyire megfelelni akarni.
rá kéne szánnom végre azt a fél napot, hogy utánanézzek, ilyen munkabeosztással mennyi és milyen szünet jár. csak ne félnék annyira ettől - ha én így, akkor ők is, egyből, be fognak tartani, meg a koleganő is, mert cserébe tuti oda a korábban lelépős kiváltsága, vissza fogom kapni még, nemszabad.

de meg kéne tanulnom megvédeni magam, ahhoz meg tudni kéne a jogokat és kötelességeket.
csak hát itt hogy... ez a hely egy szocialista maradványszörny, egy mammut, sokszáz emberrel, folyamatos infóhiánnyal, totál átláthatatlan szokásjoggal, ellentmondásos szabályozásokkal,
a munkaköri leírásom köszönőviszonyban sincs a napi gyakorlattal,
az elvárások a realitásokkal,
és mindig az jön ki, hogy énnekem már tudni kéne, ismerni kéne, átlátni, hogyhogy nem vettem észre, mi az, hogy ezt elrontottam, nehogymár ennyi gondot okozzon...

és őszintén: mi az objektív mérőszáma a munkaidőben elkövetett mosdóbajárásnak? hányszor tekinthető indokoltnak, és mennyi időt vehet maximum igénybe?
van-e olyan kikötés, hogy ha az embernek kakilni kell, akkor már nem fér bele az időbe a tamponcsere is,
ill ha mégis, akkor a következő pisilést ki kell hagyni?
vagy úgy mégis hogy kell ezt elképzelni?

és a dohányzás? vagy az a lehetőség, hogy a büfé fele kerüljek visszafele felkapni az előrendelt kvmat? esetleg az igény, hogy napi 2-3x nemmosdóba is kiszabaduljak a helyemről?

és az miért számít bele a szünetbe, hogy kimegyek a postaládához pisilés előtt?


és miért van hiszti abból, ha kikérem magamnak a pelenkás, befőttesüveges poénkodásokat? egyáltalán, milyen fellépés szükséges ahhoz, hogy ne kelljen ezeket hallgatnom újra és újra?
mégis hogy kell ezt kikerülni?
nem szabadott volna hagyni elfajulni, de már ez van, már így megy...

hogy a francba oldom én ezt meg felelős felnőtt üzemmódban,
mikor már attól kivagyok, hogy egyáltalán felmerül, mint probléma?!

nem akarok ezzel foglalkozni, könyörgöm. fáradt vagyok, nyűgös vagyok, benyomva a nagy piros gomb és akkor még ez is... mehh.


(azért van ez a sok poszt, hogy mielőbb visszakattanjak normál üzemmódba, egyelőre ez segít legjobban, nem elég csak fejben átgondolni,
nagyon kiakasztott eddig ez a nap.)

6 megjegyzés:

  1. Nem, nincs rendben ez az egész, joggal vagy kiakadva. A pisilés és társai alapvető emberi jogaid. Írj sokat, ha jólesik, mi olvasunk:).

    VálaszTörlés
  2. Én több mindent nem értek azért.
    Mi az a pozi, amiben ennyire látványos, hogy te mikor és mennyit mész mosdóba? Meg eleve; akiknek tökéletes kimutatásaik vannak a mosdóba járási szokásaidról, azoknak mincs munkájuk? Vagy ők valamilyen smasszerek, akik befújják a többi embert? Vagy ezt hogy?

    A cigi és büfé viszont sztem ingoványos talaj abból a szempontból, hogy a nem dohányosok szemét mindig szúrni fogják a dohányosok (én is az voltam, tudom): hogy a szemetek bezzeg kimennek, lemennek, felállnak a géptől blabla. Amúgy meg szintén dohányosként mondom, hogy simán elmegy fél óra azzal, hogyha jajj lemegyek rágyújtok, de jajj viszek egy kávét, jé, ittvannak a többiek, szívjunk már el mégegyet; na a fenének van kedve visszamenni, legyen egy 3. szál is. Simán elmennek úgy fél órák úgy, hogy az ember észre sem veszi. Been there, done that.

    Sztem a pisilésért nyugodtan kérdezz vissza, hogy aki kérdezi, az vajon csinál mást azon kívül, hogy téged basztat; a dohányzásra meg figyelj oda, hogy ne legyen 20-30 perc egy-egy szeánsz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. recepció - csakis akkor hagyhatom el a helyem, ha beülnek helyettem, minden alkalommal telefonálnom kell érte és várni.

      cigi - félreérted, egy szál, ha sietni kell, fél vagy ugye semmi.
      kvnak általában az első harmadáig, max a feléig jutok el közben, ami normál esetben elő van rendelve már telefonon, csak fel kell kapni a pultról a pénzt letéve, és minden a szintemen, egyben, közel.

      nincs eldumcsizom az időt, nincs mégegy szál se. hacsak nem munkaügyben kapnak el, bárkit faképnél hagyok a mondat közepén is, pont ezért.
      olyan tíz perc szokott lenni az egész.

      ja, és kajaszünetem pl nincsen.

      Törlés
    2. ó,és 12órázós konstrukcióban, csak h teljes legyen a kép.

      Törlés
  3. ó :( és egyedül ülsz a recin?
    hát az eléggé szenya dolog... nálunk asszem csak 4 után van egyedül a csajszi, amúgy napközben (8-4ig) ketten ülnek ott. simán kell is, mert mindig jön valaki/futár, mindig csörög a telefon.

    12 óra! egy hős vagy.

    VálaszTörlés