2016. augusztus 28., vasárnap

lusta vasárnap

szabivége nap, és hát nagyon pihenősre vettem... már 7-kor nyújtózva hallgattam a józenéket, majd bevágtam egy nagy tányér rizses lecsót.
(ami amúgy leégett, nekem senki nem mondta, hogy ez így le tud égni, pedig ötpercenként kavargattam, lehet, az volt a baj? vagy vegyek alá vasat?

juteszembe, ez házi zöldségekből van és nagyon sajnáltam, hogy meg kell főznöm, de egy paradicsom ráromlott és -folyt a mindenre, pff. látszik, hogy igazi, mert nem bírja soká. plusz a paradicsom nem is hasonlít a zöldségesnél kaphatóra - ízben nyilván nem, de formára, színre, állagra se, és az illata...
a paprikának is olyan intenzív illata volt, ahogy daraboltam, hogy csak pillogtam. ha ez ilyen, akkor miért kell a városban műsz.rokon élni? olyan szomorú.

van olyan piac Zugló környékén, ahol ilyesmi tényleg igazi dolgokat kapni?

Óbudára csak nem járkálhatok vissza, a Cédrust meg mindig halogatom. oda érdemes?)

a délelőttöt a bolt előtt kávézgatással, szemlélődéssel, szomszédasszonnyal pletyizéssel, blogolvasással és viberezéssel töltöttem... hova rohanjak, ugye.
a szomszédasszonytól kaptam egy snickerst csak úgy - asszem, egy heti cukoradagot bevittem egyben, nem véletlen eszem ritkán csokit. de kedves meglepi volt. barátkozni jó, pedig véletlen volt ez is.

közben rájöttem, hogy tegnap koszosan dőltem be az ágyba, nem is értem, fujj. (kv előtt, kajakómában ez még nem tűnt fel...) úgyhogy húzhatok megint ágyat, moshatok (lassan új huzatok is kellenének, ajh), meg rám is rámfér egy rendes csutak... (a lábam olyan szagos, hogy nem mertem magam alá húzni a padra... blöe. moshatok cipőt is. annyira tényleg nem használ a cipőspray utólag, igaza volt M.Graynek...
viszont a citrom- és teafaolajos lábspray-vel maximálisan elégedett vagyok, az is valami.)

délután ez lesz meg ebédgyártás a melóba, most, hogy rendesen eszem, hirtelen még fontosabb lett a kérdéskör. (kipróbálom Clara sütőzacskós csirkés tippjét, meg sütőben sült rántott patiszont is szeretnék... ha nyár, akkor rántott tök, és már majdnem elkéstem vele.
megint nem kaptam zöldbabot, pedig azt akartam köretnek, lassan feladom... mondjuk most répát se, nem elég, hogy csomó idő kitalálni, mit ennék, még rögtönzős módosítások is kellenek, mehh.
asszem, marad a krumpli.)

és ki kell súrolni gyorsban a vizesblokkokat, de azzal megvárom a mosást, mert a gép továbbra is úgy katasztrófa, ahogy van - nem csak eszi a ruhákat, de megint folyik, sőt, néha spriccel, és már nem használ az igazgatás, kész árvíz várható...
erre mondták a tulajok, hogy ó, hát nem is vészes... ahhaaaa.
szólni kell megint, hogy azért na.

ja, meg a csekkek. postaláda.

ha lesz kedvem, kipróbálok egy zabkeksz receptet is. csokisra gondoltam, de a cukormérgezés után inkább banánt vettem hozzá - csinált már valaki olyat? az vajon jó?

és tudom, hogy másoknak triviális dolgokról írok, lehet, hogy dögunalom, de nekem ez mind új és hírértékű... igen, eddig egy szatyorban éltem.

(de már nem, vihhihhííí!

jól van, na, megyek.)

5 megjegyzés:

  1. a Bosnyák tér Zuglóban van, ott van (régen volt) nagybani piac is heti valahányszor esténként

    VálaszTörlés
  2. A Cédrus nem rossz-nem rossz de szerintem annyira nem is jó :D Jobb, mint a bolti dolgok de inkább a bosnyákos piac :)

    VálaszTörlés
  3. akkor megtekintem valamikor a Bosnyákot, köszi :)

    (nekem onnan a nagy Háda rémlik csak, úgyhogy vagy keverem, vagy túl célirányosan közlekedtem arra :D)

    VálaszTörlés
  4. Igen, a Bosnyak teri piacra erdemes elmenned, kulonosen penteken v szombaton ha friss zoldsegeket, gyumolcsoket szeretnel. A templom utan van, a Hada kicsit arrebb van, bar nem messze a piactol gyalog sem. En se vagyok messze a piactol :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. akkor egyszer akár meg is mutathatnád nekem :)
      (ha már így halogatom azt a nyavalyás mailcímgyártást :/ )

      Törlés