2016. május 29., vasárnap

faágak

"a .. járásbíróság közhírré teszi, hogy az állítólag eltűnt [mamika nagybátyja] .... utolsó életbenlétének helye: Szamara, ideje: 1918. 05. 15. holttányilvánítása iránt az eljárást a mai napon megindította.

felhívja a járásbíróság az eltűntet és mindazokat, akiknek az eltűnt életbenlétéről tudomásuk van, hogy a járasbíróságot az eltűnt életbenlétéről értesítsék, egyszersmind közöljék azokat az adatokat, amelyekből az eltűntnek életbenléte megállapítható, mert ellenkező esetben a bíróság az eltűntet a jelen hirdetménynek a Magyar Közlönyben történt beiktatását követő naptól számított 30. nap letelte után bíróilag holtnak fogja nyilvánítani.
kelt: 1950. évi április hó 22. napján"

.......

"[mamika nagybátyja], aki ... évben ...on született .... és .... szülőktől, földmíves foglalkozású volt ...i lakosról a bíróság megállapítja, hogy nevezett 1918. évi június hó 15. napján elhalálozott!"



egy másik dokumentumban hadifogságban távollevőként hivatkoznak rá. a halottá nyilvánítást édesanyja kérvényezte (a nagymamám nagymamája az üknagymamám, ugye?), valószínű a ház tulajdonviszonyainak rendezésére.
26 évet (biztosan) élt. valamiért adtak neki plusz egy hónapot, a valóságban örök rejtély maradt, mi lett vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése