2016. március 7., hétfő

önuralom? mi az az önuralom?

teljes darabokra hullásom után mégis "megcsörrent" az a telefon. (mindketten meghátráltunk.)
egyáltalán, semmilyen szinten nem tudom követni magunkat. magamat. (őt már nem is akarom.) sikerült egy ideges, szerinte "semmi értelme" találkozásból olyan érzelmes, közelkerülős alkalmat keríteni, amit az eleje óta nem láttunk. (nem egymásnakesős, hanem lassanfelengedős*.)

hogy kapcsolódik. érez. 
a gesztusaiban, a hangjában, a beszélgetés minőségében, a szexben... nagyjából mindenben ott volt.
az a plusz, aminek létéről vagy nem létéről hosszú, keserves vitákat folytattunk eddig.

most, hogy láttam, amit úgy hiányoltam idáig, méginkább tudom, hogy nem volt meg. harsogó a kontraszt.
akkor van értelme, ha így néznek az emberre, így szólnak hozzá, így gondolnak rá.
erről volt szó végig, pontosan erről.


természetesen már nem bízom. csak figyelem kívülről, mi történik, tátott szájjal is, gyanakvóan is. vajon most nyújtom épp el a szenvedésemet? vajon ez pont annyira elég, hogy visszarántson, aztán minden ugyanúgy? vajon ez egy haldokló kapcsolat utolsó felélénkülése volt a vég előtt, mint nagybeteg embereknél? vagy egy ilyen hülye csiki-csuki játék? tudattalanul manipulál? vagy maradhat még ez? egyáltalán, hogyhogy visszajött? nem úgy volt, hogy az ilyesmi elmúlik, aztán annyi? mi a fene?


annyi tuti, hogy ez igazi volt. és akármi lesz is, varázslatos volt megtapasztalni**.




*: tényleg lassan, fokozatosan jött föl a hangulat, lazultunk le, simultunk ki, nem volt semmi különös, igazából tévéztünk meg tettünk-vettünk a konyhában, ad hoc jelleggel dumáltunk közben mindenféléről. és nem csak benne voltam, kívülről is néztem a helyzetet, mert volt nagy rácsodálkozás, mikor "túlteljesítette az eddigi szintet", és csak még és még és még egyre jobb lett, egyre intimebb. egyszercsak megint ott volt a szerelem. benne. 
úristen, gyerekek, hogy mennyit számít...

**: egyszerűen csak nem láttam még ilyet. elemi, tiszta élmény volt, totálisan őszinte, tudjátok, mikor az ember érzi, hogy most valami különlegesnek a részese. klassz volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése