2015. február 21., szombat

azért már sokkal jobb

hálisten sikerült ennem és aludnom végre, és megnyugtató végeredménnyel lekommunikálni a munkahelyemmel is, hogy a 2. napomon kapásból itthon maradtam. sőt, ma sem kellett volna bemennem, de nekiindultam, mondván: ha eljutok odáig, akkor valahogy csak végigcsinálom ezt a 8 órát... 

előnye, hogy igazi hősnek érezhetem magam, mert lenyomtam, becsülettel, és mindenki láthatta, hogy nem úri huncutságból lógtam (- szörnyen néztem ki), ééés 8 órát még simán le tudok dolgozni túlórában a jövő héten, akár pár nap alatt is, hogy benne legyen az első fizumban. (16-tal nem tudom, hogy birkóztam volna meg, pedig nagy volt a kísértés...)


persze ez a melóhely egy oltári WTF ám, például tilos 2 főnél többnek egyszerre cigarettaszünetre kimenni (- a dohányzás amúgy is plusz fél óra kötelező munkaidő hosszabbítást von maga után), tilos a munkán kívül bármiről is egymás közt beszélgetni, éééés tilos energiaitalt vagy kólát fogyasztani, mert a főnök nem tartja egészségesnek, vagy mi. 

((és állítólag nem elég ledolgoznom a hiányzó 8 órát, még az amúgy fizetetlen ebédszünet idejét is benn kell töltenem, hogy hivatalos legyen, és nem, nem viccelt a kisfőnök csaj, és képen se röhöghettem, pedig.))

eszméletlenül túlkontrollált az egész, amiről egy nap alatt megmondod, mennyire demoralizáló és hatékonyság-csökkentő. és össze-vissza alibizik mindenki, mivel nem nagyon tarthat szünetet hivatalosan, mert akkor irgum-burgum. meg hibáznak össze-vissza, meg 5-ször megfutják a köröket. (valami 60 napos határidő lenne elvileg arra a munkára, amiből én a tavaly tavaszi anyagokat csinálom, mindenki el van csúszva mindennel, miközben látszólag erőn felül teljesítenek, túlóra túlóra hátán. és fél éve, amikor ott voltam, ugyanez volt...)

ez még akkor is gázos, ha amúgy ők elvannak benne, és amint elfordul a főnökasszony, egyből rugalmasak a szabályok... 


de én félig kívülálló vagyok, és igyekszem fenntartásokkal kezelni a sok hülyeséget is, meg az anno meglebegtetett "üresedés esetén felveszünk" lehetőséget is. 
persze pénz, meg jobb elhelyezkedési esélyt biztosít, mintha munkanélküliként indulnék... pluszpont, hogy szépen mutat majd a cv-mben is, egy komoly hely... mellette tényleg sok hasznosat tanultam itt eddig - és most végre mindenféle izgi jogokat is kaptam (pl SAP), alig várom, hogy minden elérhető infót megszerezzek róla.

bármilyen idegesítő is a munkaszervezésük, az én malmomra hajtja a vizet: a többség imád segíteni nekem, és kimerítő választ adni bármilyen kérdésemre. (messze több infót kaptam már eddig is, mint amit a munkaköröm megkívánna...)

lehetőség a fejlődésre, számomra eddig elérhetetlen területeken... és még fizetnek is érte. 

szóval ahogy nyáron is, igyekeznem kell mindent kihozni belőle, amit lehet. ha képes vagyok végigcsinálni, az összességében már negyed évnyi izgalmas referencia...

akkor persze sokkal lelkesebb voltam, minden új volt, izgi, lehetett versenyezni a másik emberrel, aki most nincs, akarhattam még bizonyítani, hátha felvesznek - már ez se hajt igazán.. totál szabad kezet kaptam - na most elfelejthetem. (már fogalmazom azt a pár jól irányzott mondatot, amivel rávehetem őket, hogy maguktól hagyjanak békén, és fel se merüljön bennük, hogy az én ötletem volt, de ebben mindig is kicsit lassú voltam, a manipulálás és a politika nem az én asztalom... egy próbát megér azért, leszek még kipihent, hogy tisztán tudjak gondolkodni...)
a tapasztalatszerzésbe kell kapaszkodnom, asszem, de abba nagyon, mert most elég nehezen viselem a hülyeségeiket. 

de ha már felajánlották a lehetőséget és nem rúgtak ki a tegnap miatt, mégis csak élni kéne vele.. nem? (amíg bele nem akarnak vonni a feszkós részbe, mert a pasi miatt így is megroggyantam...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése