2024. június 9., vasárnap

apróság

volt ugye tervben, hogy majd én jól eljárok társasjáték klubokba, amikor majd ...


aha.

hát, már nem olyan biztos.

voltunk társasjátékok éjszakáján, egy kicsike helyen ráadásul (volt kb 6 asztal?), és negyed óra után már nagyon bennem volt a sikíthatnék, attól, hogy mindenki beszélt és egyszerre.*


fú, tudjátok (tudjátok?), amikor túl sok, és tényleg szószerint legszívesebben sikítanátok, annyira.

persze önszabályozás, disztingválás, szóval nem csináljátok, se nem toporzékoltok, rohantok el vagy görnyedtek le fülre tapasztott kézzel, de sokat kivesz nagyon. 

(és tényleg konkrétan késztetést érzek ezekre, azért írom le őket, nem csak érzékeltetek.)

(tipikusan ilyen még nekem, amikor [egy nagy aluljáróban] hömpölyög a tömeg, különösen, ha szembe... szinte rosszul vagyok... bár ott van, hogy a szemem is szeretném betakarni, haha.)


(annyira amúgy nem haha, mert tényleg rosszak ezek, ha meg is szoktam.)


*most elgondolkodtam, mert vendéglátóipari egységekben meg meglepően jól vagyok, és hogy most ez hogy is van... esetleg a fáradtság? a hang eloszlása a térben? fú, szerintem amúgy lehet ám, hogy főleg a zene, ami meghatározza... ahol van egy domináns, hangzavart "felülíró" zene, ami "visz", szerintem ott nem, vagy hát jóval kevésbé... 

(a vizualitásra nincs megoldásom, az simán csak sz.r ...)

meg maiak

hát én valahogy mindig vakaróztam, ha az impulzivitást kerestem magamban... aztán pedig mennyire abszolút!

van ugye az az ösztönösség, randomság, ami konkrétan én vagyok. ((ugyanén, aki majd' megveszik, hogy a dolgok mindig 'pont úgy' legyenek, pont ahogy szereti és megszokta, nevermind, bonyolult.))

aha.

szóval már tudjuk, hogy én ugye mindig valamiben vagyok, és abban nagyon. 

csakhogy az a valami, az nem idomul semmilyen rutinhoz, rendszerhez, napirendhez... a maga módján, ha visszafejtenénk, valószínűleg logikusan "dobja a gép", következik az előzménymátrixból - ingerekből, dopaminból, triggerekből, hormonokból, frontoktól, terheltségből, fiziológiás meg egyéb szükségleti görbék alakulásából, ..., ... node hát kìvülről nézve mégis csak nagyon random. (nagyrészt belül zajló dolgokon alapul, nem azon, ami látszik.) 

(és belül naggyon gyors tempóban zajlanak a dolgok, aka gyorsan tudják változtatni azt is, miben vagyok.)

((bónusz, hogy a logikai sor sokx simán asszociációs lánc: megláttam valamit, amiről eszembe jutott valami, amiről eszembe jutott valami, amiről eszembe jutott valami, ami átkattintott rajtam valamit.))

szóval végül az a valami, amiben épp nagyon vagyok, túl ritka esetben passzol össze azzal, amiben aktuálisan "lennem kéne".

na, gondolom, ez az impulzivitás.

ezek az intenzív, hirtelennek tűnő, a kontextus kívánalmaihoz (látszólag*) nem passzoló állapotok, szükségletek, késztetések.

((* azért látszólag, mert szerintem, mint fentebb is írtam, a saját kontextusukba valószínűleg passzolnak, csak az a kontextus nem az, amit kìvülről ránézve a kontextusnak feltételezünk, látunk... szóval aminek elvileg "hivatalosan lennie kéne" ..?))


na, szóval pl rámjön a mehetnék, kapcsolódhatnék, teljesen random, akkor viszont iszonyú erővel. 

csakhogy random már rég senki se ér rá, sőt, régen se lehetett csak úgy megfelelő embereket előhúzni a kalapból.. érthető okokból persze. ezért mászkáltam többnyire egyedül és csapódtam mindenféle népekhez-helyzetekbe... már akkor sem volt szinkronban a késztetés a tervezhető lehetőségekkel.

ilyenkor többnyire az a vége, hogy nem tud (jól) kielégülni ez a szükséglet, szóval rossz nekem.

aztán mikor meg le van beszélve, sokx tökre nehezemre esik jelen lenni, merthogy akkor meg épp full másra volna igényem, amiből megint az tud lenni, hogy rossz nekem.


ez ellen csodálatos megoldás, ha az ember tartozik egy élettárshoz. akkor ugyanis jóval nagyobb az esély a valamiféle márelégjó, megfelelő kapcsolódásra, és a mehetnéket meg, ha nincs kapcsolódós éle, akárhol, egy plázázással is ki lehet lőni, ha úgy van...


nehezítő körülmény, ha az embernek kevés olyan emberi kapcsolata van, akikből lehet a megfelelő kapcsolódáshoz szemezgetni, és nem szívesen megy olyanok közé, akiket még nem ismer és szeret.


((mert ó igen, a rádöbbenés is megvolt, hogy nem mindegy ám, kivel. olyannal-e, akivel "jól esik"...

voltam tegnap egy unokatesómmal bandázni, és sajnos konkrétan lehozott az életről. szörnyű bűntudatom van, de úgy érzem, nem is kedvelem, és semmi se tud érdekelni abból, amit mond meg ami vele van... és igy csak nagyobb űr és padló maradt utána, mint ha simán csak hazajövök, vagy egyedül mászkálok. pedig nincs vele kúlönösebben baj, csak nekem valahogy nagyon nem.

innen indult meg ez az egész.))

2024. június 8., szombat

minapi tanulságok

hogy én mennyit vigasztalom magam azzal, 'legalább milyen sokat fejlődtem'... közben meg visszanéztem a blogot 10évvel ezelőttről, ésss guess what, kb ugyanaz volt az életem, csak pepitában, ugyanazokkal a problémákkal*.

haha.

nem haha amúgy. szomorú. és csalódott is vagyok. hogy a mélységek utáni egészen reményteli újrakezdésből ez lett: hogy lényegében repeateltem ugyanazt a tipusú 8 évet, újabb 8 évre.

hogy a frászba?! ugye.



amúgy konkrétan sírtam, annyira sajnáltam azt a 10 évvel ezelőtti önmagam.


és az egyik nagy tanulság: hogy akinek nincs tapasztalása arról, hogy lehet máshogy, hogy milyen a valódi, nembántalmazó, egyenrangú, tiszteletteljes és szerető közeli emberi kapcsolódás, az mindegy, mit tud "elméletben", kb. 

és ha nincs háttér, kapaszkodó, akkor nincs mibe kapaszkodni...

és hogy szeretet- és biztonságmorzsàkon élve fel lehet adni minden jobbnak a garancia nélküli, aka bizonytalan jövőbeli lehetőségét, ugyanúgy, ahogy most is teszem.

jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok módon most, most kell, hogy azok a dolgok, amik nélkül - úgy érzem - egy percig se tudok létezni, meglegyenek, akkor is, ha emiatt elesek a valódi, a teljes csomagtól.

mert nem bírok teljesen lemondani mindenről. mert két kézzel kapaszkodom abba a kevés jóba, és nem bírom elengedni a világért se... mert, úgy érzem, képtelen lennék önként úgy élni, hogy még ennyi sincs...


szóval a feladat adott: kitalálni, hogyan tudjak mégis, vagy legalább hogyan tudjam máshonnan beszerezni a legfontosabbakat.


((nem, nemcsak a pasi-dolog.))